Ukemeny med oppskrifter

Ukemeny med god hverdagsmat

Få et boost med denne maten.

Sist oppdatert

Denne uken byr vi på kule og sunne pannekaker. Og du får stifte bekjentskap med empanadas fra Mexico samt prøve deg på å lage en skikkelig kjøttpudding.


Ha en smakfull uke!

 

Mandag: Kul pasta

Denne lille godbiten er smått genial. Ideen er å varme opp vin og fløte og smelte inn blåmuggosten. Det er sausen som helles over grønnsakene - og med noe spiseskjeer av mandelflak gjør det hele til en fabelaktig start på uka!

 

Tirsdag: Fisk i form

Tenk på retten som en idé: Bland sammen crème fraîche og vann, hell det over biter av grønnsaker og bak dem i ovnen.

Etter 20 minutter tar du den ut av ovnen, legger på biter av fisk og baker i 12-14 minutter til  - eller til fisken er ferdig.

Kult?

Onsdag: Sunne pannekaker

Disse pannekakene er så sunne at de kan spises året rundt. De lages med grove meltyper (inkludert havre). Trikset er å kjøre melet i blenderen sammen med litt, bare litt melk. Ellers får ikke knivene skikkelig tak.

Når det er helt glatt kan du spe med resten av væsken og eggene.

Hva du har på toppen er opp til deg, men selv sparer jeg syltetøyet til slutt - det er dessert.

 

Torsdag: Torsk i panna

Torsken er grei. Den kan både være festmat, men kan også spille rollen som hverdagshelt. Som i denne retten her - ta gjerne en titt på videoen.

 

Fredag: Mexikansk fredag

Empanadas er spansk og betyr bare at noe er "innpakket" i brød. Og her kan du bruke ferdigkjøpt paideig.

Og den pakker du rundt deilig, krydret kjøttet og gratinerer i ovnen med ost på toppen.

God fredag!

 

Lørdag: Fransk lammegryte

Dette er en skikkelig, god og kraftig gryte med masse kjøtt og mye grønnsaker. En perfekt gryte for norske vintre.

 

Søndag: Hjemmelaget kjøttpudding

Hjemmelaget kjøttpudding kan du gjerne lage til i forveien, så er det bare å legge den i ovnen når du vil.

Til denne kjøttpuddingen kan du gjerne lage en god potetmos. Og det gjør seg også veldig godt med grønne bønner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Brokkoli

2 ss Smør

1 stk Løk

1 ts Paprikapulver

0.5 ts Chilipulver

1.5 dl Hvitvin

1.5 dl Kremfløte

150 g Blåmuggost

2 ss Mandelflak

500 g Penne

Denne saken ble første gang publisert 08/02 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også