Ukemeny med oppskrifter

Maten alle gleder seg til

Dette er oppskriften på gode hverdager.

Publisert Oppdatert

Endelig ny uke!

Og planen for denne uka består blant annet av kylling med avocado, asiatisk torsk, chili con carne, kebab og nystekte karbonader som runder av uka.

Her er ukens ukemeny!

 

Mandag: Kylling fra Paris

Denne retten har vi fått av den utmerkede Clotilde, den franske matbloggeren som skriver fra Paris. Det er en genial rett om du har kyllingkjøtt til overs. Dressingen lages med avokado og yoghurt, rett og slett en glimrende hverdagsrett.

 

Tirsdag: Torsk fra Asia

Dette er en artig rett hvor sausen lages med yoghurt og mel - det er ikke mange som har prøv den varianten. Smakene hentes fra karri og koriander. Ikke akkurat hverdagskost for den nordiske torsken, men forandring fryder.

Du må gjerne servere denne med ris, couscous eller kikerter.

 

Onsdag: Kjøttboller og pasta

En skikkelig hverdagsslugger får vi denne onsdagen, når kjøttbollene dukker opp sammen med pastaen. Husk at kjøttboller blir gummiaktig og tørre om man ikke blander dem med brød - selv om det høres fryktelig feil ut. Når du bløter opp brødet sveller kornet og holder på væske. Så enkelt er det.

I disse kjøttbollene er det også blandet inn mozzarella, og pastaen serveres enkelt og kjapt med aspargesbønner (som koker litt sammen med pastaen) og soltørkede tomater.

 

Torsdag: Det blir bedre med skjell

En deilig og elegant fiskesuppe kan redde en ellers grusom dag når som helst. Når du sitter ved et bord med lukkede øyne og snuser inn en rykende varm suppe er dette uansett høydepunktet på dagen.

Jeg liker å ha blåskjell i fiskesuppa. Det er enkelt, godt og billig. Husk at du kan be betjeningen om å splitte opp nettet, det er ikke nødvendig å kjpe hele.

 

Fredag: Chill chili på fredag

Når fredagen kommer er det herlig å servere en dugelig chili con carne på bordet (gjerne sofabordet).

Hemmeligheten til denne varianten er de grillede paprikaene. Det er verdt bryderiet, jeg lover.

Og når ovnen likevel er varm: Skulle vi ikke servere noen helt supre hvitløksbaguetter til?

Jo, jeg tror det.

 

Lørdag: Kebab på lørdag

Dette er en høydare. Dersom du ikke får tak i kvernet lammekjøtt kan du bytte ut med annen kjøttdeig (gjerne en blanding av svin og okse). Når det er på plass begynner moroa: Sett ovnen din på full guffe med grillelementet. Klem kjøttdeigen på spyd (bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann og eventuelt dekke dem med folie). Pensle med litt olje og legg dem høyt i ovnen (de skal ikke berøre grillelementet).

Følg med, og snu dem når de begynner å få skikkelig farge.

Til disse kebabene er det nydelig å servere en frisk og fin mynteyoghurt.

I oppskriften finner du også en god bulgursalat med aprikos. Du kan også lage tabouleh om du liker det like godt som meg.

 

Søndag: Elg på søndag

Vi skal hjem igjen. Høsten er i anmarsj og vi skal servere fine elgkarbonader med sopp, saus og en fin ertepuré. Det er deilig å lande trygt.

 

Jeg håper at alle får en velsmakende uke! Oppskriftene finner du nedenfor.

Clotilde Dusoulier

Kyllingsalat med avokado

Kyllingsalaten serveres med superdressingen fra California.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

250 g kokt kyllingkjøtt

10 stk Reddik

1 stk Sjalottløk

1 ss Hvitvinseddik

1 ss Sitronsaft

Urter, friske

2 stk Ansjosfilet

1 stk Avokado

1 ss Yoghurt naturell

Tabasco

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen