Ukemeny

Opplegget for deg som liker variasjon

Vi har allerede planlagt uka for deg.

Sist oppdatert

Denne uka byr vi på både torsk i sitronsmørsaus, pytt-i-panne og en crazy risotto. Hipp hurra for variasjon!

 

Mandag: Klin kokos med karri

Vår alles Clotilde fra Paris med alle de fine oppskriftene, deler denne godbiten med oss. Med alle de deilige smakene fra ingefær, nellik og karri blir dette en strålende, «meatless» mandag.

Tirsdag: Kule egg på pytt-i-panne

Å posjere et egg er en kunst. Dog, ikke spesielt vanskelig. Alle får det til med denne metoden her.

De fine eggene serverer du på toppen av klassisk pytt-i-panne.

Onsdag: Dampet torsk

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus er nok til å sette hjertene i brann hos moderne og gammeldagse gourmeter. Dette er mat som aldri går av moten.

Torsdag: Nykål med rosa selskap

Er du heldig finner du nykål i butikken. Ellers kan du bruke vanlig kål. Noe av det sunneste du kan spise, antagelig. I denne oppskriften er det laks og kål i skjønn forening med dill - server gjerne litt kokte poteter til - eller quinoa om du har lyst til å teste noe nytt!

Fredag: Chili con carne med tortillas

Chili con carne med deilige tortillachips er mat for mons. Særlig når det vi serverer det med rømme til. Jeg anbefaler å skeie skikkelig ut!

Lørdag: Kebab du lager i ovnen

Det morsomme med disse kebabene er å steke dem i ovnen. Stek dem så høyt du tør i ovnen, under grillelementet. Det er viktig å følge nøye med. Gjør du ikke det, vil de svi seg. Men, du er jo så skarp og påpasselig at det ikke blir noe problem, ikke sant?

Server dem med deilig mynteyoghurt og bulgursalat.

Søndag: Risotto i form

Vi avslutter uka med en morsom risotto! Først lager du en temmelig vanlig risotto (gjerne med tørket sopp). Så blander du inn litt egg og finner fram kakeformen.

Legg et lag ris i bunnen og opp langs kantene. Fyll resten av formen med noe skikkelig godt, for eksempel kjøtt i tomatsaus og mozzarella, og lag et «lokk» med risen igjen.

Bruk denne videoen og la deg inspirere til å lage noe kult, godt og morsomt!

Ha en smakfull uke!

Denne saken ble første gang publisert 24/04 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også