Test av matkasser

Slik gikk det da tre familier testet matkasser i fire uker

Smak og pris skiller mest.

KLARE FAVORITTER: Tenåringsfamilien fra Tåsen i Oslo likte Kokkeløren og Kolonihagen best av matkassene. Fra venstre: Kaja, Nicolay, Magnus og Anne. FOTO: Petter Berg
KLARE FAVORITTER: Tenåringsfamilien fra Tåsen i Oslo likte Kokkeløren og Kolonihagen best av matkassene. Fra venstre: Kaja, Nicolay, Magnus og Anne. FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

DE VIKTIGSTE POENGENE: Kokkeløren er testvinner, men Godt Levert best for småbarnsfamilier på litt strammere budsjett.

Hjemleverte middagskasser har blitt fast inventar hos tusenvis av norske familier. For mange er dette en løsning som reduserer tidsklemma betraktelig. Men holder leverandørene det de lover? Hvordan smaker maten? Er den vanskelig å tilberede? Det fikk vi tre uavhengige barnefamilier til å finne ut.

I testen har vi lagt mest vekt på at det er nok mat og at den er enkel og rask å tilberede. I tillegg har vi vurdert smak, variasjon og kvalitet på råvarene.

Familiene som har testet: en småbarnsfamilie (barn 4 og 6), en familie med små og litt større barn (8,7,2) og en tenåringsfamilie (barn 12,15).

Tradisjonelt og eksperimentelt

Resultatet er sprikende, siden familiene har forskjellige preferanser på smak. 

Småbarnsfamilien liker Godt Levert best, mens Kokkeløren er de to andres favoritt og testvinner totalt. Teller prisen, er det greit å vite at Kokkeløren er 70 prosent dyrere enn Godt levert.

Foruten pris er det primært smaken som skiller. Vi har lagt mindre vekt på smak i vurdringen, siden den vil variere fra familie til familie. Kolonihagen og Kokkeløren byr på litt mer krydret og spesiell mat enn de to andre. 

– Kokkeløren kom med gjennomførte og delikate middager. Matkassen ble levert av en hyggelig mann med forkle som fortalte oss hvilke gårder maten kom fra, som var dandert delikat og falt i smak hos store og små. Utrolig innbydende! sier mamma Anna i trebarnsfamilien.

Kolonihagen får også tommel opp smaksmessig fra to av de tre familiene.

Tok for lang tid

Maten fra Kolonihagen tok betydelig lenger tid å lage enn de andre, og lenger enn angitt på pakken. Alle familiene bemerker dette. Dette trekker karakteren litt ned, selv om selve middagene var smaksrike og gode.

– Her tok alle middagene 15-30 minutter lenger tid enn hva som var oppgitt i oppskriftsheftet. Det var mye grønnsaker som skulle kuttes opp. Brokkolien var begynt å bli stygg da vi skulle bruke den, forteller mamma Kristin i småbarnsfamilien. 

- Beklagelig

Salg- og kundekoordinator i Kolonihagen, Julie Breen, synes det er beklagelig at familiene oppgir at middagene tok lenger tid å lage enn hva som er oppgitt, og beklager kvaliteten på brokkolien.

- Vi jobber kontinuerlig med at tid oppgitt i menyene skal matche virkeligheten. Vi tester alle våre retter på kjøkkenbenken når vi lager menyene slik at det skal bli så riktig som mulig.

Les mer om hva de synes i omtalene av hver matkasse under.

Slik testet vi:

I løpet av fire uker har tre testfamilier testet fire forskjellige matkasser, med en ny matkasse hver uke. Familiene har testet standardkassen som er tilpasset antall familiemedlemmer og alder på barna.

Testkriterier (vekting): Mengde (30%), vanskelighetsgrad (30%), smak (10%), kvalitet på råvarene (20%), variasjon (10%).
Familiene:
* Pappa Vidar, mamma Kristin, Eline (6) og Tuva (4).
* Pappa Nils, mamma Anna, Mikkel (7), Josefine (8) og Hjalmar Elliot (2)
* Pappa Nicolay, mamma Anne, Magnus (15) og Kaja (12)

MRK: vi har regnet ut pris per middag for hver kasse, slik at prisene på matkassene kan sammenliknes uavhengig av antall dager de er sammensatt for.

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Kokkeløren

Veil. pris: 298

Les hele testen

God levert

Veil. pris: 175

Les hele testen

Adams Matkasse

Veil. pris: 219

Les hele testen

Kolonihagen

Veil. pris: 286

Les hele testen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning