Test av fiskepinner

De billigste fiskepinnene smaker best

Ekspertene på fisk er klare i sin dom.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Alle produktene ble smakt blindt (testpanelet visste ikke hva de fikk servert). I testpanelet satt Morten Leiren og Jan Mårtensson. De er begge kokker og jobber til daglig hos Fjelberg Fisk & Vilt. Leiren har gått i lære på Grand Hotell og har jobbet på flere Oslo-restauranter. Mårtensson har tidligere vært kjøkkensjef på Stortorvet Gjestgiveri.

Alle fiskepinnene ble stekt i panne direkte fra frys, på samme temperatur, og servert uten tilbehør. Produktene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.

Fiskepinner er redningen for mange som havner i tidsknipe rundt middagstider. Da er vårt forslag å lage skikkelig god potetmos, og toppe det hele med en hjemmelaget remulade.

Har du litt bedre tid kan du løfte fiskepinnemiddagen til helt nye høyder. Sjekk for eksempel hvordan kokken Erling Sundal jazzer dem opp til et lite festmåltid.

Utvalg

Vi har testet kun det som går under kategorien fiskepinner og vi har endt opp med syv ulike typer som du finner i frysedisken i de vanlige dagligvarebutikkene.

Kriterier

- En god fiskepinne skal ikke være for bløt og gummiaktig i konsistensen, og den skal selvsagt smake fisk. Det skal også være passe mye salt.  Fiskepinner som blir for vassne er heller ikke gode, sier Jan Mårtensson, den ene av våre to eksperter i testpanelet.

I tillegg er paneringen viktig. Den skal være sprø og god, og den skal sitte fint sammen med fisken.

Vinneren

Selv om testens vinner var klart bedre enn de andre, endte den kun opp med 4 poeng.

Det var fiskepinnene fra First Price som stakk av med seieren, og dette sier testpanelet: "Fin og gyllen på farge. Sprø og fin panering gjør at fiskepinnene får en fast og fin konsistens. Det smaker oså godt av fisk og det er brukt passe mengde salt. Gode fiskepinner som alle vil like".

Det var ingen klar taper i denne testen, men resten av fiskepinnene hadde alle litt for bløt konsistens, noe gummiaktig over seg, og lite smak av fisk, ifølge vårt testpanel.

Fiskepinnefakta

En fiskepinne er panert fisk med en avlang form. Selve fiskedelen er skåret fra en filet eller laget av oppmalt fiskekjøtt som er formet på nytt.

Deretter blir fisken panert, det vil si dyppet i sammenpisket egg, rullet i strøkavring og stekt. Fiskepinner skåret fra filet regnes for å være den typen som holder høyest kvalitet.

Kilder: Store Norske/Foodiefm/Wikipedia

Les også:

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner

Med denne teknikken lager du 100 sauser

Slik lager du eggerøre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning