TEST AV PIZZAOST: Vi har testet tilsammen 13 ulike oste- og toppingprodukter som egner seg på pizzaen.Foto: Tore Fjeld
Bjørnhild FjeldBjørnhildFjeld
PublisertSist oppdatert
PIZZAKOKKEN: Den italienske restauranten Villa Paradiso på Grünerløkka holder seg med italienske kokker og servitører. Her klargjør "Pane" pizzaene til testen.Foto: Tore Fjeld
SMAKER SEG FREM: Det norsk-italienske testpanelet smaker seg frem til sine ostefavoritter.Foto: Tore Fjeld
PÅ ITALIENSK VIS: Alle pizzaostene ble servert montert på en pizza margherita, altså en pizza bestående av kun brød, tomatsaus og ost.Foto: Tore Fjeld
Om testen:
Testen er utført som en blindtest. Vi har prøvd 13 ulike oste- og toppingprodukter som egner seg på pizza.
Alle ostene er smakt på ferdigstekte, italienske pizzaer. Pizzaene ble laget av pizzakokken på restaurant Villa Paradiso og stekt i steinovn. I denne testen er det smak, konsistens og helhetsinntrykk som er blitt vektlagt. Pris og ernæring teller ikke.
Testpanel:
Mauro Osella er servitør på restauranten Villa Paradiso i Oslo. Opprinnelig fra Torino i Italia, og har jobbet på restauranter både i Italia, England og Thailand før han kom til Norge for halvannet år siden.
Sten McNeil Ånnerud vant pizza-NM for amatører i 2011, og har vært med i bakekonkurransen "Hele Norge baker" på TV3. Driver matbloggen vannimunnen.no.