DAGENS MIDDAGSTIPS:

Stekt ris med kylling

Dersom du har risrester i kjøleskapet, er stekt ris med kylling en god middagsidé. Bruk ellers det du har av grønnsaker. Kyllingen kan byttes ut med skinkebiter.

KJAPP KINAMAT: Litt hakking og noen svisj i pannen, så er den stekte risen klar.
KJAPP KINAMAT: Litt hakking og noen svisj i pannen, så er den stekte risen klar. Foto: Foto: Astrid Hals/kylling.no
Sist oppdatert

Ingredienser:

(2 porsjoner)

¾ dl jasminris eller annen ris

½ stk. grillet kylling (850 grams råvekt)

¼ stk. purre

½ stk. rød paprika

ca. 75 g frisk sjampinjong

1 dl frosne erter

ca. 1 dl rensede reker (kan sløyfes)

2 ss soyasaus

2 stk. egg

Fremgangsmåte:

1. Kok ris etter anvisning på pakken.

2. Rens kyllingen for skinn og ben.

3. Skjær kylling, purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver, og stek det i olje i en panne.

4. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen.

5. Tilsett erter og reker. La alt bli gjennomvarmt.

6. Visp eggene lett sammen og slå dem over i pannen. Rør om, slik at eggemassen blir fordelt.

7. Hell over soyasaus like før servering eller server det ved siden av.

8. Stekt ris med kylling smaker godt med brød til. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.

Oppskriften er hentet fra kylling.no

Denne saken ble første gang publisert 30/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også