Klassisk sandwich

En perfekt club sandwich

Det er noen kombinasjoner av smaker og teksturer som bare virker.

DEILIG: Loff, kylling, bacon, salat og majones er hovedingrediensene i en club sandwich. Foto: Colourbox
DEILIG: Loff, kylling, bacon, salat og majones er hovedingrediensene i en club sandwich. Foto: Colourbox
Publisert Oppdatert

Noen matretter blir klassikere. Så også med sandwicher. De har gjerne en kombinasjon av smaker og teksturer som rett og slett bare fungerer, og club sandwich er en slik perfekt kombinasjon.

Du finner den på mange puber, kafeer og restauranter, og det skal godt gjøres å finne et hotell som ikke har club sandwich på menyen for room service.

Som med alle klassikere, har club sandwich en uklar tilblivelseshistorie, og hva som er fakta og hva som er myter, er ikke godt å vite. Det ser imidlertid ut til at sandwichen dukket opp første gang i New York på slutten av 1800-tallet.

Den klassiske

I sin enkleste og klassiske form består en club sandwich av loff, fjærkre, bacon, salat og majones. Fjærkreet er som regel kylling eller kalkun.

Loffen kan ristes, eller man kan la være. Noen skjærer også av skorpene på loffen for at sandwichen skal bli litt lettere å skjære med kniv. Issalat pleier å være den vanligste typen salat, men den kan være litt uregjerlig og vanskelig å få til å ligge flatt på sandwichen, så du kan gjerne prøve andre typer salat, f.eks. romanosalat.

I sin opprinnelige form lå fyllet mellom to loffskiver, men det er blitt stadig mer vanlig å ha to lag med fyll skilt av en ekstra loffskive. Sandwichen skjæres ofte i to på diagonalen, og noen ganger i fire. Da får du små og høye sandwich-firkanter hvor du bruker enten tannstikker eller cocktailpinner til å holde firkantene sammen.

Varianter og tilbehør

Ingen klassiker uten variasjoner, og det gjelder selvsagt også club sandwich. De vanligste variasjonene er å erstatte fjærkreeet med skinke, eller man kan ha skinke i tillegg. Skiver av hardkokt egg finner også ofte veien inn i en club sandwich. Det gjør også skiver av ost.

Av tilbehør er det vanlig å servere enten pommes frites eller potetchips. Coleslaw eller sylteagurk er også ganske vanlig.

Nedenfor finner du oppskrift på en klassisk club sandwich.

Colourbox

Club sandwich

Club sandwich er en klassiker hvor kombinasjonen av smaker og teksturer rett og slett bare fungerer.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Kyllingbryst

6 stk Loffskive

1 dl Majones

4 bl Romanosalat

8 skiver Tomater

8 skiver Bacon

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning