Skrell en appelsin på morsom måte

Appelsinskrelling for kule onkler

Eller tanter.

Publisert Oppdatert

Jeg fikk det til (sånn passe) på tredje forsøk. Det er det du ser i videoen.

La meg få dele noen erfaringer fra dette appelsineksperimentet. På det første forsøket kuttet jeg for langt inn i appelsinkjøttet og da ble det mye gris og søl. I tillegg hadde jeg altfor kort avstand mellom snittene (for liten vinkel på kniven) og dermed ble det altfor tynne strimler.

På den den første appelsinen gikk altså to ting galt, men jeg klarte bare å rette opp den ene til appelsin nummer to.

Jeg maktet kun å øke avstanden, og det var vrient nok. Men, kuttet var likevel for dypt.

Ved å holde lenger ut på kniven, nesten ytterst mot tuppen, ble det enklere.

Så, hvorfor skal du kunne dette tulletrikset eller andre triks? Først og fremst fordi det er gøy for unga. Kall det en "onkeltriks" (eventuelt tantetriks). Den praktiske verdien av en ny appelsinskrellemetode er jo begrenset. Vi ser det.

Vi ser også at dersom ønske om å spise appelsin er sterkt nok, er sannsynligheten stor for at du vil overvinne alle praktiske hinder, inkludert om situasjonen krever at du bare bruker hendene.

Joda, vi ser det.

Så, her skal vi ikke fremheve det praktiske, men holde oss til showfaktoren. Om du vil øke den, så kan du gjøre følgende:

Del appelsinen i to, legg på marengs (altså bare pisket eggehvite med sukker) og finn fram skibrenneren (eller creme brullee-brenneren).

De ser jo veldig tøft ut. For unga.

Har du lyst til å ta den helt ut kan du lage morsomt "sukkerspinn", slik som i denne videoen. Men, det kan bli for mye også.
Joda, vi ser det.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning