Rask mat

Dobbelt så fort som pasta

Kos med couscous: Med denne ingrediensen i skuffen går det fort å lage mat.

Rask mat: Få ingredienser kan måle seg med couscous.
Rask mat: Få ingredienser kan måle seg med couscous. Foto: Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Sist oppdatert

Det forundrer meg at det ikke har tatt helt av ennå. Couscous er så enkelt og går så fort å lage at det kan redde deg ut av tidsklemma.

Couscous er gryn av durumhvete. Det er veldig populært i hele Nord-Afrika, men er i ferd med å erobre hele verden. Det er ikke rart, så enkelt og raskt som det er å lage. Nemlig: kok opp dobbelt så mye vann som couscous, la det svelle i noen minutter. Ferdig.

Du kan smaksette det med alt mulig. Det enkleste er noen spiseskjeer olivenolje og en skvis med sitron eller lime. Du kan også vende inn smør.

Couscous tar veldig lett til seg smak. Smak til med litt koriander, cayenne, kumin og vips så fyller du rommet med eksotiske dufter.

Nedenfor finner du tre oppskrifter på couscous. Kos deg med couscous!

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også