Piroger med ost og skinke

Piroger med ost og skinke

Bak luftige prioger stappet med god smak!

Snaddermat: Piroger med ost og skinke
Snaddermat: Piroger med ost og skinke Foto: Foto: Øystein Westlie
Publisert Oppdatert

Å hvilken lykke det er å lage mat med butterdeig! For samme hva du lager, blir resultatet luftige skyer som er sprø utenpå og som smelter når det kommer i munnen. Selvfølgelig kan du lage din egen butterdeig når du skal bake croissanter til helgen. Det er da de blir aller, aller best.

Men kommer trangen til snaddermat kastende over deg, er det kjekt å finne en pakke med frosne butterdeigsplater i fryseboksen. Legger du platene utover på benken, tiner de på noen få minutter. Så legger du dem oppå hverandre igjen før du kjevler dem ut og lager disse ostestengene eller disse små sopptertene.

Se hva som skjer

Hvis du aldri har bakt med butterdeig før, må du nesten sette deg ned foran stekeovnen når det du har lagd skal stekes. Det er rett og slett veldig morsomt å se på butterdeig den stekes. Da går platene fra å være helt paddeflate til å bli kjempehøye i løpet av noen få minutter.

Disse pirogene er perfekt å ha med på et koldtbord eller servere som lunsj sammen med en god grønnsalat. Her fyller vi dem med ost og skinke, og resultatet blir nesten som osteskyer som smelter på tungen når du spiser dem.

Øystein Westlie

Piroger med ost og skinke

Disse pirogene blir så luftige at de nesten flyr avgårde av seg selv.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 pk Butterdeigplater

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

2 ss Olivenolje

1 ts Oregano tørket

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

75 g Hvitost

150 g Skinke

1 ss Hvetemel

1 stk Egg

3 ss Sesamfrø

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning