Oppskrifter på gryterett

Her er de gode gryterettene

Oppskriftene på gode gryteretter.

Sist oppdatert

Selv om kalenderen sier at du skal spise reker med morsomt tilbehør, så forteller kroppen deg noe annet. Er det regn i lufta er man sjelden fysen på reker.

Nei, gi meg heller ei duftende gryte! Om sommeren ikke er i lufta, så får vi heller skape litt glede og varme på kjøkkenet.

Det er særlig tre ting jeg får lyst til å spise når det regner.

 

Kremet karrirett

Det første er karri! Karri har en eller annen mystisk, varmende effekt. Og pussig nok fungerer det like godt på sommeren som på vinteren.

Å lage en god karrirett handler om å lage en base av løk, ingefær og hvitløk. Det enkleste er bare å kjøre dette sammen i en kjøkkenmaskin og så steke det litt før du har i hermetisk tomater og/eller paprika før du smaker til med karri.

Om du har i litt fløte eller kokosmelk så får du en kremet kyllingrett som det, i motsetning til været, er vanskelig å mislike

 

Gryte med lammekjøtt

- En god lammegryte er fint å finne trøst i når det er vått på plenen, kunne vært noe moren min alltid har sagt. Nå er det jeg som sier det.

En god lammegryte får du ved å koke kjøttet lenge og vel. Det er ikke spesielt mye arbeid, men jo mørere dette kjøttet er, jo bedre smaker det.

Oppskriften på lammegryte du finner nedenfor er såkalt "afgansk lammegryte". Om du heller vil ha en fransk en, så finner du den her.

 

Marokkansk gryte

Denne har jeg blitt skikkelig glad i. Også denne er laget på lammekjøtt, men du kan fint bruke oksekjøtt.

Kos deg med å knuse anisfrø, cayennepepper, korianderfrø og kuminfrø sammen i en morter. Gni dette inn i kjøttet sammen med litt olje.

Stek kjøttet til det dufter godt og legg det på en tallerken. Stek nå løken gyllen sammen med aprikos før du har i tomater, ingefær, kanel og buljong. Nå kjøttet får kost i denne gryte sammen med kikerter blir ikke denne regnværsdagen så gal likevel.

 

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også