De beste oppskriftene med melon

Du kan gjøre det grisete og komplisert

Eller bare slik som dette!

Publisert Oppdatert

Det er umulig å spise den uten å søle. I alle fall om du er barn. En morsom og praktisk anlagt kamerat mente det eneste fornuftige stedet å spise melon var i badekaret. Uten klær. Da var det bare å spyle melonspiseren etterpå.

Å sette tenna i en saftig vannmelon er sommer.

Enten det er vinter eller vår.

En bit med melon kan på kalde forsommerdager skape en troverdig illusjon om at det faktisk er sommer.

I videoen overfor kan du se den aller smarteste måten å kutte opp en melon på. Du kan bruke den samme metoden for alle melontyper. Ettersom du først deler den i to har du også muligheten til å skrape bort frøene om du vil det.

Melon er usedvanlig anvendelig. Den er høyst velkommen i sommersalater, etter et bad og som snacks på picnic. Det morsomme er at den har mange andre bruksområder også.

Oppskrifter med melon

Den kan for eksempel brukes i en kul forrett med feta - som i denne videoen. Og har du lyst til å gjøre den enda, eh..., kulere kan du ta en titt på hvordan du lager kuler her.

Tina Nordström lærte meg en gang en morsom salat av honningmelon, små chilibiter, ruccolasalat og limesaft. Den er frisk og god på en sommerdag. Og utrolig enkel.

Men, som regel dukker melonen opp mot slutten av måltidet. Og selv om du kan bruke melonen som et "fat" til en sitronsorbet er det vanligere å lage en granita. Har du ikke laget det før, så ta en titt på den nydelige varianten med to ingredienser (kaffe og sukker) først.

En drink er heller ikke å forakte. Vi kan friste med en morsom drink for barn der du deler en mindre melon i to, skraper ut nok til å helle bruks, boblevann eller annet i og serverer med sugerør (oppskrift nedenfor).

For de voksne finnes det noen melonklassikere. Noen vil huske den varianten hvor du lager et hull i melonen, setter i en trakt og heller i rom (eller noe annet). Litt etter litt vil det synke ned. Og så skjærer du opp melonen og serverer på vanlig vis. Vel, det er ikke min favoritt. Men, kanskje det kunne funke bedre med prosecco eller lambrusco? Det er jeg villig til å prøve.

Ellers kan du ta utgangpunkt i en piña colada og bytte ut ananas med melon og så en morsom melondrink.

Oppskriftene finner du overfor. Når du ser den kule måten å skjære opp melon på, så kommer du til å spise mye melon framover.

Det kan du glede deg til!

 

Melonbowl

Disse drikkemelonene kommer garantert til å bli en hit.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Melon

1 neve Bringebær

Erik Hannemann

Friske melonbiter med mynte

En enkel snacks med melon og agurk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 stk Vannmelon

0.5 stk Agurk

Mynteblader

2 ss Balsamicosirup

Margaret de Lange

Granité

Dette er en iskald hvilerett, det vil si at den brukes for å friske opp munnen under et måltid med mange retter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2.5 dl Vann

200 g Sukker

7.5 dl Juice

2 ts Sitron

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning