Oppskrift på supergode bialys

Bialys - runde småbrød med løkkompott

Nå trenger du ikke reise helt til New York for å oppleve én av dens spesialiteter!

OPPSKRIFT PÅ BIALYS: Runde småbrød med løkkompott
OPPSKRIFT PÅ BIALYS: Runde småbrød med løkkompott Foto: Foto: Fru Timian
Publisert Oppdatert

Bialys er deilige spesialiteter fra New York. For i The Big Apple har bialys blitt solgt siden slutten av 1800-tallet. Jødiske immigranter fra Polen tok med seg oppskriften hjemmefra og startet bakeri da de kom til storbyen.

Bialy minner litt om bagel, med den samme litt seige konsistensen, men der hvor bagelen har hullet sitt, har bialyen nærmest et tynt vindu med løkmos. Veldig godt!

Denne oppskriften stammer fra Kossar's Bialystocker Kuchen, det eldste bakeriet i New York som lager disse godsakene. Bialyene kan du spise som de er eller til en suppe. Du kan også dele dem og spise dem med pålegg, som en bagel, hvor kremost og røykelaks er min favoritt.

Er du ute etter litt helnorskt snaddermat, kan disse ostesmørbrødene eller kjempegode lefserullene med fenalår anbefales på det sterkeste. For ikke å glemme den norskeste av alle kaker, nemlig Kvæfjordkaken.

Tilbake til Bialysene: Deigen er kjempeenkel å lage og den er god å jobbe med. Den eneste utfordringen du møter på, er å lage en tynn grop midt i brødene, men det fikser du garantert! God bakst!

Fru Timian

Bialys - småbrød med løk

Knallgode småbrød med løkkompott i midten!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

600 g Hvetemel

0.25 pk Gjær

2 ts Salt

4 dl Vann, 37 grader

1 stk Løk

1 ss Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning