Oppskrift på rullekake fylt med is og bær

Rullekake fylt med is og bær

Med denne rullekaken får du garantert full suksess på kakebordet i sommer!

OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE MED IS OG BÆR: Med denne rullekaken får du garantert suksess på kakebordet i sommer!
OPPSKRIFT PÅ RULLEKAKE MED IS OG BÆR: Med denne rullekaken får du garantert suksess på kakebordet i sommer! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Sist oppdatert

Du tenker kanskje at det er litt gammeldags og tantete å bake rullekake, og det er det godt mulig at det er, men la det gjerne være gammeldags så lenge som det smaker helt fortreffelig! Det er jo ikke uten grunn at rullekaken har vært en klassiker i så mange år. For det første kan den varieres i nesten det uendelige. Du kan lage en lys rullekake som du klassisk fyller med syltetøy, eller du kan frese på med hjemmelagd sjokoladefyll.

Den allsidige rullekaken egner seg også fortreffelig til å bruke når du skal lage den lekre fromasjkaken Charlotte russe.

I dagens rullekakeversjon er det verken syltetøy eller sjokoladekrem, men rause porsjoner av både is og friske bær. Her bruker jeg butikkjøpt jordbæris og vaniljeis, men det er overhode ingenting i veien for å lage sin egen isversjon med for eksempel vanilje og sjokoladebiter istedenfor. Her er det definitivt opp til tilgjengelighet og fantasi på hva man fyller rullekaken med.

Og husk: Det tar bare noen minutter å lage denne lekre rullekaken!

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også