Oppskrift på mozzarella- og tomatsalat med basilikumpesto

Basilikum, mozzarella og tomater i skjønn forening

Når tomatene er solmodne og basilikumpestoen nylagd, er det bare å nyte i vei!

OPPSKRIFT PÅ TOMAT- OG MOZZARELLASALAT MED BASILIKUMPESTO OG SPEKESKINKE: Her er det bare å nyte i vei!
OPPSKRIFT PÅ TOMAT- OG MOZZARELLASALAT MED BASILIKUMPESTO OG SPEKESKINKE: Her er det bare å nyte i vei! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Publisert Oppdatert

Utvalget av ferdige sauser, supper og dressinger i butikken har aldri vært større enn nå, og noe av det smaker helt greit også. Jeg har imidlertid til gode å smake skikkelig bra basilikumpesto kjøpt ferdig på glass. Vel, jeg har kommet over noen fryktelig dyre og bittesmå glass i delikatessebutikker som smaker helt fint, men de du kan få kjøpt i de vanlige dagligvarebutikkene er ikke mye å skrive hjem om, spør du meg.

Heldigvis er det superenkelt å lage sin egen basilikumpesto hjemme på kjøkkenet. Du trenger enten en food processor, blender, stavmikser eller morter. That's it! I tillegg til råvarene da, såklart. Og når du først er igang med pestolagingen, kan du jo, i tillegg til å bruke den på denne superbe og lettvinte sommersalaten med mozzarella og solmodne tomater, lage pestosnurrer eller heller den over kokte nypoteter. Plassere en romslig skje på toppen av en bolle med minestronesuppe eller kimbinere den på lykkelig vis med både pasta, gulrøtter og laks. Her er med andre ord mulighetene mange og gode.

Har du gode og solmodne tomater, litt mozzarella og noen skiver med spekeskinke, har du også det perfekte selskapet til pestoen din!

Marit Røttingsnes Westlie

Mozzarellasalat med spekeskinke og pesto

Lukk øynene og drøm deg til Italia!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Tomat

150 g Mozzarella

8 skiver Spekeskinke

1 ts Maldonsalt

40 g Pinjekjerner

1 potte Basilikum

1 fedd Hvitløk

40 g Parmesan

1.25 dl Olivenolje, extra virgin

10 dråpe Tabasco

0.5 stk Lime

1 ts Salt

1 ts Pepper, kvernet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning