Oppskrift på dipp

Dette er en brødskive

Og slik lager du den.

OPPSKRIFT PÅ DIPP: Med dette lille trikset blir brødskiva kul og dippen god...
OPPSKRIFT PÅ DIPP: Med dette lille trikset blir brødskiva kul og dippen god... Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Det er mer moro å spise når grønnsakene, med et lite triks, serveres i en perfekt sirkelform. Og når brødskiva er sprø og bøyd til det ugjenkjennelige vekker det selvsagt nysgjerrigheten. Og appetitten.

Hver dag strever kokker verden over for å få maten til å se lekker, innbydende og morsom ut. De vakreste matpresentasjonene jeg kjenner til får man på restaurant Noma i København. Bare se på bildene, så skjønner du hva jeg mener. Noen kritiserer faktisk restauranten for å være for opptatt av presentasjon, men det kan jeg ikke være enig i. Jo vakrere, jo bedre. Og jo mer forseggjort, desto kulere.

Nå er det selvsagt ikke så lett å gjøre overraskende, innovative presentasjoner på et hjemmekjøkken hvor de aller fleste har mer enn nok med steke kotelettene, brune kjøttdeigen og koke pastaen sånn tålig al-dente.

Pasta er kanskje noe av det vanskeligste, men poenget illustreres flott med Gordon Ramsay lille triks. Sjekk her:

</p> <p>(Du vet hvordan du koker pasta riktig? Sjekk <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article494521.ece">her</a>).</p> <h4>Slik får man brødskiva bøyd og sprø.</h4> <p>Når maten er en fryd for øye, blir det lettere å like den. Når det er sagt, er det aldri noen ulempe at den smaker godt også.</p> <p> <strong>Med et lite knep kan du gjøre kveldssnacksen kul og morsom. Skjær en vanlig brødskive (eller loff) så tynn du kan. Ha den i vann og klem den forsiktig rundt en kjevle før du steker den i ovnen med litt olje.</strong> </p> <p>Det var brødskiva. Og så var det pålegget - eller dippen. Den ble oppfunnet nylig, av undertegnede, og improvisasjon var den største drivkraften: Bland sammen blåmuggost og fløte til en myk, men ikke rennende masse. Ha i spekeskinke og litt finhakket paprika. Pynt med timian - om du har.</p> <p> <strong>Oppskriften finner du nedenfor. Takk for all den lekre maten!</strong> </p> <p> <strong>Få med deg alt! Følg Sjuve på <a href="http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Sjuves-oppskrift/123193231069892">Facebook</a> (22.000 mennesker tar ikke feil...)</strong> </p> <p>Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk <a href="http://hm-magasiner.no/kampanje/innmelding.jsp">her</a> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article653879.ece">Så gode kan ovnsbakte poteter bli</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/article642480.ece">Lavkarbobrødet som smaker godt</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article516888.ece">10 oppskrifter med kjøttdeig</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article565023.ece">Prøv denne indiske smaksbomben</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/">Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!</a> </p> <div id="fb-root"/> <script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#appId=162131997131905&amp;xfbml=1" type="text/javascript"> </script> <br/> <br/> </div>

Erik Hannemann

Bøyd brød med god dipp

Kan du lage bøyd, sprøtt brød? Og en god dipp? Sjekk her...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 skiver Brød

Olje

100 g Blåmuggost

5 ss Kremfløte

2 skiver Spekeskinke

0.5 stk Paprika

Sitronpepper

1 stk Sitronbåter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning