Oppskrift på bringebæris lagd med yoghurt

Den beste isen!

Du vet du har en vinner når hele porsjonen forsvinner på 3 minutter!

OPPSKRIFT PÅ BRINGEBÆRIS LAGD MED YOGHURT: Du vet du har en vinner når hele porsjonen forsvinner på 3 minutter!
OPPSKRIFT PÅ BRINGEBÆRIS LAGD MED YOGHURT: Du vet du har en vinner når hele porsjonen forsvinner på 3 minutter! Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Publisert Oppdatert

Med fare for å høres både pompøs og breial ut, roper jeg høyt: Denne isen er knallgod! Ja, den er så god at jeg med glede spise opp hele porsjonen alene. Den er så god at når du først har lagd den én gang, må du lage den igjen og igjen og igjen!

Nå er bringebærene på sitt aller beste og bærene er proppet fulle av god smak. Og når jeg lager is av bærene, som her, føles det nesten som om smaken forsterkes enda mer. Jeg koker opp en tykk sukkerlake - nærmest en sirup - som jeg moser bærene i og til slutt blander med gresk yoghurt.

Ismaskin

Når du skal lage is som denne, er det en stor fordel å ha en ismaskin i hus. Ismaskinens jobb er å sakte piske luft inn i røren (som skal bli til is) mens den fryses ned. Dersom du ikke har det, kan du bruke miksmasteren og piske opp massen hver halvtime mens den fryses ned. Litt mer jobb, men det funker.

Har du frosne bringebær i fryseren, kan du lage denne bringebærisen på noen få minutter.

Bringebær over hele fjøla

Når først tilgangen på bringebær er så god som nå, gjelder det å spise mest mulig av dem og fylle lagrene for vinteren. Både dronningsyltetøy og alliansesyltetøy er utmerkede måter å lagre sommerfølelsen på til kalde vinterdager.

Og når du først er i bringebærmodus kan du bake smørrike mørdeigskaker og fylle dem med solmodne bær, bake en bringebærbrownie (høres ikke det utrolig godt ut?!) eller lage den ultraengelske og kjempegode desserten bringebær- og mangotrifle.

Fortsatt god bringebærsommer!

Marit Røttingsnes Westlie

Bringebæryoghurtis

Du vet du har en hit når hele porsjonen forsvinner på tre minutter!

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

300 g Sukker

4 dl Vann

500 g Bringebær

4 dl Yoghurt naturell

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning