Oppkrift på grillede koteletter med brokkoli- og kålslat

Nakkekoteletter med brokkoli- og kålsalat

Mat til å få dilla av!

OPPSKRIFT PÅ GRILLEDE NAKKEKOTELETTER MED BROKKOLISALAT: Dette er mat å få dilla av.
OPPSKRIFT PÅ GRILLEDE NAKKEKOTELETTER MED BROKKOLISALAT: Dette er mat å få dilla av. Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Publisert Oppdatert

Jeg har helt dilla på denne salaten for tiden. Har lagd den til utrolig mange av middagene i sommer. Det er ikke bestandig at jeg følger oppskriften helt. Det avhenger av hva som er i kjøleskapet når jeg setter i gang. Blomkål passer også godt i salaten, hjertesalat likeså. Bruk denne oppskriften som en base og lek deg fram til flere varianter.

Salater som ikke er grønne

I Norge heter jo både selve salathodet og den ferdige bollen du setter på bordet "salat". Noe som kan være litt forvirrende innimellom. For en salat trenger jo ikke å inneholde salat i det hele tatt. Både coleslaw, mozzarellasalat og nudelsalat er glimrende eksempler på en salatfri salat. Jeg må ta med tabbouleh i samma slengen her også. Massevis av gode smaker som blir enda bedre når de hakkes opp i småbiter og blandes sammen.

Koteletter

De aller fleste av oss har nok spist oss gjennom løvtynne koteletter tørrere og hardere enn vi strengt tatt liker å tenke på. Når vi skal grille koteletter, er det lurt å bruke litt tykke skiver. De er lettere å få et saftig resultat av. Du kan også kjøpe hel svinenakke som du griller. Fantastisk godt!

Når du griller kotelettene må du også passe på grilltiden. Grill dem først på sterk varme på begge sider før du legger dem over på indirekte varme for gjennomsteking. Hvor lang tid det tar, avhenger av tykkelsen. Men stikk en spiss kniv inn i den tykkelse delen av kjøttet for å sjekke om det kommer klar kjøttsaft ut. Gjør det det, er kjøttet gjennomstekt.

God middag!

Marit Røttingsnes Westlie

Grillede nakkekoteletter med brokkoli- og kålsalat

Ja, det er fullt mulig å få saftige nakkekoteletter på grillen!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kotelett

1 porsjon Marinade

1.5 dl Yoghurt naturell

0.25 stk Sitron, saften av den

1 fedd Hvitløk

1 ts Salt og nykvernet pepper

1 stk Brokkoli

0.5 stk Sommerkål

0.5 stk Rødløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning