Oppskrift på nakenkake

Her er nakenkaken

Det er kaken alle kan lage.

OPPSKRIFT PÅ NAKENKAKE: Nakenkaken kan pyntes og den gjør seg flott på et 17.mai-bord.
OPPSKRIFT PÅ NAKENKAKE: Nakenkaken kan pyntes og den gjør seg flott på et 17.mai-bord. Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen
Publisert Oppdatert
OPPSKRIFT PÅ NAKENKAKE: Her er oppskriften på den beste nakenkaken.
OPPSKRIFT PÅ NAKENKAKE: Her er oppskriften på den beste nakenkaken. Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen

Er du av den typen som liker det litt enkelt? Som gjerne lager vafler fremfor en pent dekorert kake når gjestene kommer?

Av og til, når anledningen byr seg, er det jo gøy å slå litt på stortromma og lage noe flott å sette på bordet? Noe som ikke krever all verden av deg, men allikevel har høy wow-faktor. Lag en naked cake! Eller nakenkake på norsk.

Du trenger noen kakebunner (som du kan kjøpe ferdig eller lage selv), litt krem samt frukt og bær i lassevis. Og kanskje en rose eller to. Legg bunnene sammen med krem, dryss på litt melis og dander hele kaka med frukt og bær i friske farger.

Ok, det var kortversjonen. Her kommer noen tips på veien. Det er nemlig noen faktorer som er avgjørende for om denne kaka ender opp som et cake wreck eller som kakebordets smykke.

For det første: En nakenkake kan ikke være for lav. Da blir den bare seende ut som en halvferdig, flat bløtkake. Jeg lagde to kakebunner (en med fire egg og en med fem egg - 22-24 cm form), slik at jeg fikk fem deler (3 +2). Men selv da kan den se litt puslete ut. Den trenger rett og slett en topp. Det lager du enkelt ved å stikke ut rundinger på 13-15 cm av en rullekakebunn.

Denne kaka trenger rene linjer. Det siste du vil ha er det skjeve tårn i Pisa. Derfor kan du med fordel legge sammen kaka i en rund kakering, fryse den og så ta den frem igjen når du skal lage den ferdig. Sånn blir kaka rett. Av samme grunn brukte jeg en utstikker på den lille toppen. Det er større sjanse for å lykkes med å få rette kanter på den måten.

Om du ikke har en utstikker, bruk en tallerken og skjær rundt. Toppen må heller ikke bli for stor og tung for da synker den ned i den store kaka (ser jo heller ikke særlig pent ut).

Det er også et poeng å ikke bruke for mye krem. Da er det lettere å unngå at den sklir (i feil retning) - eller sagt på en annen måte, lettere å holde rett. Men ikke fortvil. Med så mange lag blir det nok krem i kaka allikevel. For å få den rette «looken», bare stryk et tynt, tynt lag med krem ytterst. Dryss på et lag med melis over det hele og pynt i vei.

Du trenger:

  • 2 kakebunner skåret i fem deler.
  • 1 rullekakebunn som stikkes ut fem rundinger ca. 13-15 cm i diameter
  • syltetøy etter eget ønske
  • ca. 4 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • Bringebær, blåbær, jordbær, druer, physalis og noen roser.

Ja, den er kanskje litt stygg. Men mest pen. Eller? Da er den sånn den skal være.

Elin Vatnar Nilsen

Nakenkake

Enkel etasjekake med frukt og bær

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Egg

100 g Sukker

100 g Hvetemel

1 ts Bakepulver

5 stk Egg

125 g Sukker

125 g Hvetemel

1 ts Bakepulver

3 stk Egg

75 g Sukker

75 g Hvetemel

0.5 ts Bakepulver

4 dl Kremfløte

4 ss Sukker

6 ss Syltetøy

stk Jordbær

stk Bringebær

stk Blåbær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen