Kjapt og godt
Godt på smak og minimalt med arbeid
Disse smårettene bruker du ikke mange minuttene på.
En skål med salt snacks eller snop er ofte både lettvint og greit, men av og til har du lyst på noe mer, som ikke krever all verdens arbeid å stelle i stand. Du vil kanskje bare ha noe godt å bite i foran TVen om kvelden. Eller kanskje du får uanmeldte gjester. Da er det greit å ha noen kjappe småretter å ty til.
Tapas er veldig populært. I vår guide til tapas finner du oppskrifter på en rekke retter, men du trenger ikke velge mer enn en eller to av dem hvis du har dårlig tid og det ikke skal være et helt måltid.
Italienerne har også sin variant av tapas, og de kaller den antipasti. Dette er også enkelt å stelle i stand.
Enkelt og godt
Det finnes imidlertid også mange småretter vi ikke nødvendigvis vil kalle hverken tapas eller antipasti, men som like fullt er både velsmakende og enkle å hive i hop. Vi har samlet fem oppskrifter på slike retter nederst i denne artikkelen.
En salat av krabbe og mango servert på squash er bare deilig. Hakket røkelaks vendt sammen i en dressing av majones og rømme og servert på kjeks, toast eller små knekkebrød med et dryss hakket gressløk på toppen, er også veldig enkelt og godt.
I retten med grillede asparges, reker og sennepsmajones, er det skrelling av rekene som tar mest tid. Det kommer du ikke unna, men om du vil spare tid, kan du bruke ferdig majones fremfor å lage din egen. Croque Monsieur er egentlig ikke annet enn et varmt ostesmørbrød, men likevel klassiker. Og selv om blåskjell høres ut som arbeid, så er det forbausende kjapt å stelle i stand. Og så godt!
Ingredienser:
1 knivsodd Cayennepepper
300 g Krabbekjøtt
1 stk Mango
3 ss Majones
1 stk Squash
1 ss Gressløk
Til 4 porsjoner
8 stk Kjeks eller små knekkebrød
4 skiver Røkelaks
3 ss Majones
2 ss Rømme
Gressløk
Sitronsaft
Grillede asparges med reker og sennepsmajones
Feir sommeren med grillede asparges og reker!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
60 stk Reker
16 stk Asparges
1 ss Olivenolje
0.5 ts Salt og nykvernet pepper
8 stk Salatblader
1 fedd Hvitløk
2 stk Eggeplomme
2 ts Sennep, grov
2 ts Eddik
1.5 dl Solsikkeolje
0.25 ts Salt
Croque monsieur
Dette er en av verdens mest populære sandwicher. Det finnes uttalige varianter, men dette er klassikeren. Noen liker å skjære bort skorpene.
Se hele oppskriftenIngredienser:
2 stk Loffskive
1 ts Sennep
2 ts Smør
2 skiver Kokt skinke
2 skiver Gruyère
Til 2 porsjoner
1 stk Sjalottløk
1 stk Fennikel
1 stk Hvitløksfedd
1 dl Vann
1 dl Fløte
1 ss Hvitvinseddik
400 g Blåskjell
Olivenolje
Denne saken ble første gang publisert 01/05 2017, og sist oppdatert 26/06 2017.