Kjappe kyllingretter

3 enkle og raske kyllingmiddager

Du vil vel ikke stå over grytene i flere timer nå i sommer?

DEILIG: Kylling med asparges og nypotetsalat.
DEILIG: Kylling med asparges og nypotetsalat. Foto: Erik Hannemann
Publisert

Med unntak av vegetarianere og veganer, er det det vel knappest noen som ikke liker kylling. Det er også en sikker vinner blant ungene.

Kylling kommer i flere forskjellige stykningsdeler, både hel, bryst, lår og vinger, og til forskjellige priser, og du finner dem ofte på tilbud. Om du er mer opptatt av smak enn pris, kan du vurdere å bruke noen kroner ekstra på kjøtt fra frittgående kyllinger. Du finner kylling fra både Stange og Holte Gård i ganske mange forretninger etterhvert.

Enkelt og kjapt

Nå midt på sommeren vil du vel helst slippe å bruke unødvendig mye tid på å lage middag. Å stå i flere timer over en varm komfyr får heller vente til høsten og vinteren.

Vi har plukket frem oppskrifter på tre kjappe, enkle og velsmakende kyllingretter. Kylling med asparges og nypotetsalat er en sikker vinner, mens vår Kylling Cordon Bleu er en forenklet variant av den franske klassikeren.

Deilig med salat i varmen

Vi har også tatt med en rask kyllingsalat. I oppskriften tas det utgangspunkt i at du plukker kyllingkjøtt fra en helstekt kylling. Har du ikke det for hånden, kan du kjøpe ferdiggrillet kylling på butikken, eller du kan bruke kyllingbryst eller -lår som du steker og så skjærer i biter.

Erik Hannemann

Kylling Cordon Bleu

Dette er den enkle, late varianten av klassikeren.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Kyllingbryst

2 skiver Skinke, røket

2 stk Ost

Salt og pepper

Smør/olje

Erik Hannemann

Kyllingbryst med asparges

Dette er en vårlig rett med nypoteter og asparges. Pass på at du ikke koker aspargessen for mye.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Kyllingbryst

1 dl Olje

1 stk Sitron

1 ts Sukker

6 stk Asparges

6 stk Nypoteter

Salt og pepper

1 kvast Kruspersille

Erik Hannemann

Rask kyllingsalat

Denne middagen har du alltid tid til...

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

0.5 stk Kylling

150 g Aspargesbønner

8 stk Sukkererter

0.5 stk Sellerirot

0.5 stk Salathode

1 stk Mango

1 dl Olje

1 stk Sitron

1 stk Hvitløksfedd

1 ts Sennep

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen