Hvordan vet du at egget er kokt?
Er egget kokt eller rått?
Enkelt å finne ut med dette trikset.
Spill av videoen så lærer du hvordan man enkelt ser forskjell på kokt og rått egg. Med skall på, vel og merke.
De fleste har opplevd å komme over et egg i kjøleskapet (eller på benken) og tenkt: - Hm, lurer på om det egget der er kokt eller rått?
Og dersom egget er rått, så nytter det ikke å åpne det litt for å sjekke. Det vet alle som har prøvd å koke egg med hull i.
Dette eggtrikset har jeg kunnet lenge.
Så lenge jeg kan huske. Mamma lærte meg det, tipper jeg.
Og derfor har jeg aldri tenkt på det som et triks. Men, for alle som ikke kan dette, er det definitivt et triks.
Et partytriks på linje med å åpne ølen med et A4 ark og sablere champagne.
Hvorfor snurrer det kokte egget raskere og lenger?
Et rått egg snurrer saktere fordi det har væske i seg.
Når du snurrer et kokt egg setter du kraft på hele egget (også det som er inni) - og herfra og ut vil jeg utfordre noen fysikere eller andre voksne til å forklare fenomenet.
Har du kokt egg? Prøv å marinere dem og gjør dem røde!
Nedenfor finner du oppskrifter med kokt egg.
Løk og egg
Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
3 stk Løk
3 dl Vann
3 ss Smør
1 stk Laurbærblad
150 g Ost
2 stk Egg
Persille
Djevleegg (fylte egg)
Server fylte egg som små appetittvekkere eller la dem være en del av tapasbordet.
Se hele oppskriftenTil 6 porsjoner
6 stk Egg
4 stk Vårløk
2 ss Majones
1 ts Sitronsaft
Tabasco
Oliven, sorte
Egg og røkt fisk
Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
3 stk Egg
2 stk Peppermakrell
1 bokser Artisjokkhjerte
2 ss Kapers
1 dl Olivenolje
1 ss Dijonsennep
2 ss Sitronsaft
1 fedd Hvitløk
Neslesuppe med smilende egg
Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut , særlig når den serveres med kokte egg.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 l Nesle
40 g Smør
2 stk Sjalottløk
3 ss Hvetemel
1 l Hønsebuljong
Salt og pepper
1.5 dl Kremfløte
1 stk Egg
Denne saken ble første gang publisert 21/02 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.