Helgemeny

Denne menyen gjør alle glad

Sjekk hva du skal spise i helgen.

Sist oppdatert

Det skal være en glede å sette sammen en helgemeny.

Og det skal være like morsomt å lage den.

På denne helgens meny får du servert tre fine ting som du kommer til å elske å lage, servere og spise.

Forrett: Grissini med parmaskinke

Skal du gjøre litt mer ut av denne kule forretten kan du lage grissini selv. Du lager egentlig bare en pizzadeig - og så triller du ut lange, tynne pølser som du steker i ovnen til - gjerne litt overstekt.

Ellers er ideen å rulle en deilig skive med parmaskinke rundt grissinien, dyppe den i olje og så i knuste nøtter.

Sånn lager du snacksen:

Hovedrett: Innbakt laks med indre kvaliteter

Du kan tenke på denne som fiskens utgave av den monstrøse Beef Wellington. Dette er mye enklere, heldigvis.

Du deler en stor laksefilet i to (på tvers). Så blander du sammen smør, sennep, dill og så mange andre urter du vil. Dette legger du mellom de to laksestykkene.

Da gjenstår det bare å pakke dette inn i butterdeig og steke det i ovnen. Servér gjerne med god salat, for eksempel en med spirer.

Dessert: Profesjonell eplekake

Denne menyen avsluttes med en god eplekake. Og en god eplekake mener jeg en virkelig god en - en med epler, eplesyltetøy og en god dæsj med Calvados.

Alle oppskriftene finner du nedenfor!

Men, først lar vi lar Michel Roux demonstrere:

Denne saken ble første gang publisert 28/02 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også