Fiiin svinefilet
Innbakt med kremost og urter – eller noe helt annet. Med svinefilet har du et godt utgangspunkt for en nydelig middag.




Stadig flere butikker tilbyr hel indrefilet av svin. Disse avlange stykkene er et perfekt utgangspunkt for en bedre middag, også til hverdags. Kjøttet er magert og prisen er forholdsvis lav. Filetene finnes i mange størrelser. Noen er så store at de med tilbehør kan mette en familie, andre er små og akkurat passe som single-middag.
Svinefilet passer til "alt". Du kan for eksempel kombinere den med smaker fra middelhavskjøkkenet eller fra det asiatiske. Og skulle det heller friste med norsk, velger du brun saus og surkål som tilbehør.
I stekeovn
Fileten bruner du hele veien rundt i pannen, før den skal inn i stekeovnen. Et steketermometer er nyttig å ha. Kjernetemperaturen skal være 70 °C (rosa) til 76 °C (gjennomstekt). Legg deg gjerne på en grad imellom, dette for å unngå at kjøttet bli tørt og kjedelig.
På grillen
Svinefilet egner seg også på grillen. La da fileten få stekeskorpe på alle sider på forholdsvis høy varme midt på grillen, før du flytter den over til kanten for å godgjøre seg. Det tar ca. 15 minutter å grille svinefilet, avhengig av tykkelse. La fileten hvile litt før du skjærer den opp.
Helgrillet svinefilet med spekeskinke og soltørkede tomater
Helgrillet svinefilet med kremost og bacon
Helgrillet svinefilet med chili
Svinefilet med blåmuggost og pære
Svinefilet med ingefær og honning