Engelske scones

Engelske scones

Det er smøret som gjør at sconesene blir ekstra gode!

Supergode scones
Supergode scones Foto: Foto: Øystein Westlie
Sist oppdatert

Når det kommer til scones må det være smør. Ganske så store mengder av det også. For det er nettopp smøret som gjør at de ferdige sconesene blir akkurat så luftige og lette som de skal være. Akkurat det er ett av de store bakemysteriene, spør du meg.

Scones har sin opprinnelse på de britiske øyer, men om det er England, Skottland eller Irland som har den ekte originalen, se det er det egentlig ingen som vet. Det man imidlertid vet, er at scones har blitt bakt i mange hundre år. Det er vanlig å servere både lemon curd, solbærsyltetøy og clottet cream, som er en skikkelig tykk og fet fløte som blir pisket opp.

Det er vanlig å servere scones til både frokost og afternoon tea i England. Lengter du etter en skikkelig engelsk frokost, er det ingenting som gjør susen bedre enn stekte egg med bacon og bønner!

Behandle deigen din med varsomhet

Når du baker dine scones, skal du behandle deigen din med varsomhet. Så snart du har blandet sammen det tørre med det våte, er det viktig å ikke røre mer i deigen enn akkurat nødvendig. For mye røring vil nemlig medføre at de ferdige sconesene blir tørre og harde. Og det vil vi jo ikke ha. Vi vil ha de luftige, smørrike og skikkelig deilige!

Denne saken ble første gang publisert 20/07 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også