Kjapt, godt og billig:

Den beste kjøpepizzaen?

Denne pizzaen smaker mye bedre enn Grandiosa og koster nesten ingenting, men krever litt garnityr.

BILLIG OG GOD: ICA/Rimi Ekte italiensk Pizzabunn, her med ekstra ost, salami og oliven.
BILLIG OG GOD: ICA/Rimi Ekte italiensk Pizzabunn, her med ekstra ost, salami og oliven. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vi kan vel alle være enige om at hvis du skal ha god pizza hjemme, er det beste å lage den fra scratch. Mange synes det er helt greit å legge litt arbeid i saus, ost og garnityr, men det butter når man skal lage deig. Hele prosessen med elting, knaing, heving og kjevling, blir litt mye i en hektisk hverdag.

Jeg har prøvet den ferdige pizzadeigen «nå» fra Tine, og det er forsåvidt et hendig konsept, men det blir hverken riktig smak eller konsistens. Og ferdigpizzaene kan du bare glemme. De smaker i beste fall kjedelig, i verste fall vondt. Men heldigvis finnes det en ferdig bunn som er ganske tett på hjemmelaget pizza av den italienske typen.

Hos ICA og Rimi

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle anbefale et såkalt «private label»-produkt fra en av de store supermarkedkjedene, men Ekte italiensk Pizzabunn er virkelig bra. Og den koster ikke mer enn kr 14,90 for en porsjonstørrelse. Den bærer merkevaren ICA hos ICA og Matkroken, og Rimi hos Rimi. Den ser ganske så unnselig ut. Ikke noe eske, kun krympeplast, og du finner den i frysedisken sammen med andre pizzaene.

Bunnen skal i utgangspunktet være tilgjengelig i alle butikkene i de ovennevnte kjedene, men det kan hende at enkelte av dem ikke fører den, da lokale butikker har anledning til å tilpasse produktsortimentet til lokal etterspørsel.

Trenger litt hjelp

Bunnen har kun tomatsaus, så den trenger litt hjelp for å bli en skikkelig pizza. Jeg pleier å gi den et dryss revet parmesan, biter av spicy (piccante) italiensk salami og små stenfrie oliven. Allerede etter noen få minutter i ovnen kjenner du at det lukter riktig. Og smaken går utenpå alt av kjøpepizza, inkludert bestilling fra Peppes eller Dolly.

Ost i mange varianter

Av oster du kan legge på, er ekte bøffelmozarella det klassiske, men harde smaksrike oster, som parmesan, pecorino, gruyère, comté, cheddar og gouda er alle gode. Liker du blåmuggost, kan du prøve gorgonzola, eller hvorfor ikke prøve Norges beste ost, Kraftkar fra Tingvollost?

Annet garnityr

Når du har valgt ost, kan du supplere med skinke og champignon, og vær så snill: Ikke bruk champignon fra boks. Bruk fersk sopp i skiver eller terninger. Biffstrimler og rød paprika er også en god kombinasjon, og du kan gjerne legge til sopp her også, eller kanskje rød chili, hvis du vil ha det litt sterkt. Bruker du blåmuggost, kan fersk fiken være vidunderlig.

Pepperoni og ananas er en populær kombinasjon, om enn ikke spesielt italiensk. Vil du virkelig ta turen til det sydlige Italia, skal du ha på ansjos, kapers og oliven. Men her er det viktig å ikke bruke skandinavisk ansjos. «Julekrydderet» som disse ansjosene er marinert i blir helt feil på pizza. Sørg for å få tak i ansjos fra Middelhavet lagt ned i olivenolje.

Noe garnityr bør legges på etter at pizzaen kommer ut av ovnen. Her kan du vurdere basilkumblader, ruccola, tørket oregano, og en liten sprut extra virgin olivenolje.

Fra scratch

Du har kanskje lyst å lage pizza helt fra bunnen av? Da må du få med deg disse oppskriftene:

Pizzabunn

Tynn italiensk pizza

Pizza fire årstider

Glutenfri pizza

Pizza med kjøttboller

Pizza bianco med spinat, hvitløk og rosiner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen