Kjapp vegetar

Rask og velsmakende vegetar

Her er tre gode vegetaroppskrifter som er kjappe å slenge sammen.

DEILIG VEGETARRETTER: En spennende vegetarkarri.
DEILIG VEGETARRETTER: En spennende vegetarkarri. Foto: Alf Börjesson
Publisert Oppdatert

Det blir stadig flere vegetarianere og veganer blant oss. Det er flere grunner til at folk velger å bli vegetarianere (og den mer ekstreme varianten veganer). Det er som oftest tre hovedgrunner: dyrevelferd (eller snarere mangel på sådan), helse (mindre kjøtt og mer frukt og grønt er bra) og miljø (kjøttproduksjon er mer belastende for miljøet enn planter).

Dette er ikke noe manifest for å få hele befolkningen til å slutte å spise kjøtt. Men hvis flere spiser bare litt mindre kjøtt, så er vi godt på vei. Mange har innført kjøttfri mandag (eller en annen dag i uken) på jobben eller hjemme, og det er en god start.

Les også: Middag for én

Deilige vegetarretter

Noe av det som holder folk igjen fra å spise vegetarmat, tror jeg er at de er redde for at det skal smake kjedelig. Og så er de redde for ikke å bli mette. Disse bekymringene er overdrevne. Det finnes masse vegetarmat som er både velsmakende og mettende.

Nedenfor finner du tre velsmakende vegetarretter som er kjappe å slenge sammen, så slipper du å stå og svette i timevis over grytene nå i sommervarmen.

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

4 dl Vann

150 g Aspargesbønner

2 dl Couscous

5 stk Cherrytomat

0.5 stk Paprika

0.5 stk Agurk

1 ts Kumin

1 ts Kanel

0.5 stk Lime

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Clotilde Dusoulier

Panzanella

Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Brød, daggammelt

10 stk Cherrytomat

0.5 stk Agurk

1 stk Rødløk

Basilikum

2 ss Olivenolje

1 ss Rødvinseddik

Salt

Pepper

Alf Börjesson

Vegetarkarri

Denne porsjonen med vegetarkarri er en mettende middag for to - med f.eks. brød til. Ønsker du å servere den som tilbehør kjøtt eller fisk, så holder den til fire porsjoner.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Poteter, melne

2 stk Løk

2 stk Chili

2 stk Vårløk

2 ss Rapsolje

2 ss Karri

2 dl Matyoghurt

1 ss Hvetemel

100 g Spinat

1 ts Karri

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning