Presenteres av Gilde Edelgris

Svineapp

Publisert Oppdatert

Hva hadde livet vært uten bacon? Eller pølser på grillen?

Og søndagen hadde ikke vært det samme uten svinestek.

For ikke å snakke om jul uten ribbe.

Svinekjøttet er en sentral del av vår kultur. Når vi skal skrive om norsk matkultur må vi avsette stor plass til grisen. Allerede i Snorres Edda får vi høre om grisen til Odin, Særimne. Galten ble slaktet hver dag, men våknet på magisk vis til livet straks etter. Ren ønsketenkning for våre norrønne forfedre.

Gjennomstekt?

Vi har alltid hørt at svinekjøtt skal være gjennomstekt. Nå har amerikanske myndigheter og norske produsenter begynt å fortelle at det ikke er spesielt forskjellig fra annet kjøtt. Amerikanerne sier nå at minimums kjernetemperatur er 62,7 grader (145 F). Forhåpentligvis vil nå flere få gleden av å spise saftigere svinestek enn noensinne.

Vi har samlet 11 gode oppskrifter for deg. I den ene enden av skalaen finner du spareribs som er temmelig enkle å lage. Og i den andre enden finner du rillettes som tar to dager (inkludert salting over natten).

I den ene av tre videoer vi har laget viser vi hvordan du lager en knallgod svinesnitzel - som du neppe har laget før. Du får oppskriften på kjappe, asiatiske svinekoteletter og svinesteik. Vi skal ta søndagsmiddagen tilbake! Samle alle rundt bordet og server dem en saftig stek som er fylt med nydelige og overraskende ting.

Nå kan du glede deg - det blir svinegodt!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning