Saftig og enkel firkløverkake

Er du glad Firkløver, vil du forelske deg i denne kaken. Den er heller ikke så avansert som den høres ut!

Prøv Firkløver som glasur på kaken.
Publisert Sist oppdatert

Du trenger:

(Rund form ca. 22 cm)

  • 200 g smør
  • 250 g ko­ke­sjo­ko­la­de
  • 4 egg
  • 225 g suk­ker
  • 2 ts va­nil­je­suk­ker
  • 175 g hve­te­mel
  • 1 ts ba­ke­pul­ver

FIR­KLØ­VER­GLA­SUR:

  • 1 stor pl. Fir­klø­ver
  • ½ dl melk
  • 50 g smør, rom­tem­pe­rert
  • 150 g me­lis

PYNT:

  • Fir­klø­ver

Dette gjør du:

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme. Ha i suk­ker og til­sett ett og ett egg av gan­gen og rør godt mel­lom hver gang. Til­sett va­nil­je­suk­ker og ba­ke­pul­ver, og sikt til slutt i hve­te­me­let. Rør det hele godt sam­men.

Hell rø­ren i en smurt form og stek ka­ken midt i ov­nen ved 175° i ca. 25 min.

Sjekk med en kake­pin­ne om ka­ken er fer­dig­stekt. Av­kjøl ka­ken helt på rist.

Smelt smø­ret på svak var­me, skru av pla­ten og til­sett sjo­ko­la­den i bi­ter.

La sjo­ko­la­den smel­te og rør for­sik­tig til det er godt blan­det. Det er vik­tig at smø­ret ikke er for varmt, for da kan sjo­ko­la­den klum­pe seg.

Som pynt bruk­te jeg fin­hak­ket fir­klø­ver og fris­ke bær.

Oppskriften er fra tidligere redaktør i Hjemmet, Elisabeth Lund-Andersen