Slik lager du napoleonskake

Oppskrift: Mange kjøper napoleonskake ferdig, men hjemmelaget blir enda bedre. 

HJEMMELAGET NAPOLEONSKAKE: Den silkemyke vaniljekremen smaker nydelig mellom lag av knasende butterdeig toppet med søt melisglasur.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du for 6 kakestykker:

Topp og bunn:

  • 4 pl. butterdeig

Fyll:

  • 5 pl. gelatin
  • 6 dl melk
  • 8 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts sukker
  • 1 ts romessens (kan utelates)
  • 3 dl kremfløte

Glasur:

  • 3 dl melis
  • 6 ts vann
  • ¼ ts romessens, kan utelates

Dette gjør du:

Topp og bunn:

Tin butterdeigsplatene i ca. 25 minutter. Varm et goro-jern og legg butterdeigsplatene rett i jernet. 

Klem jernet sammen mens de stekes gylne. Ta ut og avkjøl på rist. Skjær de stekte kakene fra hverandre.

Har du ikke gorojern, legg butterdeigsplatene mellom to bakepapir. 

Kjevle ut til et rektangel og skjær kantene rett, ca. 20x25 cm. 

Skjær ut rektangler på 5½x11 cm. Prikk dem med en gaffel og legg dem på stekebrettet.

Stekes på midterste rille ved 220° i ca. 14 minutter til platene er gylne og sprø.

Fyll: 

Legg gelatin i iskaldt vann i 15 minutter. Varm opp melk, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna til kokepunktet, men ikke la det koke. 

Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem ut i den varme melkeblandingen. 

La blandingen trekke under omrøring rett under kokepunktet til den tykner. 

Når konsistensen er som tykk vaniljesaus, hell kremen i en bolle. 

Strø et tynt lag med sukker over, da unngår du snerk. Avkjøl. 

Pisk kremen lett før bruk, slik at den blir jevn. Pisk fløten stiv. 

Vend kremen inn i den kalde vaniljekremen og rør alt glatt.

Kle en liten langpanne (20x20 cm) med plastfolie. 

Hell kremen over i formen, glatt den ut og la kremen stivne i kjøleskapet. 

Løft folien med den stive vaniljekremen ut av formen.

Del kremen i biter, 5½x11 cm, som passer til bunnen. 

Legg den stive kremen på halvparten av kakene og legg en ny kake oppå.

Glasur: 

Bland melis og vann, smak ev. til med romessens og bre glasuren over. 

TIPS! Behold mønster: Ønsker du at det vakre mønsteret fra goro-jernet skal synes, dropp glasur og strø litt melis over.