Middag

Dropp kjøpevarianten og fiks gnocchien selv

Å lage gnocchien selv koster deg mindre tid enn du tror.

PÆRE OG PECORINO: Bruk pære og pecorino sammen med gnocchi.
PÆRE OG PECORINO: Bruk pære og pecorino sammen med gnocchi. Foto: FOTO: Janicke Leiren
Publisert Oppdatert

Hvis du aldri har prøvd å lage gnocchi selv bør du prøve dette. Det er mye enklere enn du tror og dessuten smaker det mye bedre når du vet du har stått for jobben selv.

Du trenger noen poteter som ikke er kokefaste, litt hvetemel og eggeplommer. Det kjekke med gnocchi er at du kan bruke det sammen med utrolig mye. Men om du spiser pasta så vet du jo dette fra før av.

For å få ferdig gnocchien skal du ikke koke den som vanlig pasta, men du skal la den trekke i vann du har kokt opp. Når de er ferdige flyter de opp til overflaten. Trikset med gnocchien er å kjøle den raskt ned når den er ferdig. Så kan du heller steke den litt gyllen før servering.

DEIG: Gnocchiblandingen er litt klissete så bruk litt mel på kjøkkenbenken når du triller ut pølsene før du kutter dem i småbiter.
DEIG: Gnocchiblandingen er litt klissete så bruk litt mel på kjøkkenbenken når du triller ut pølsene før du kutter dem i småbiter. Foto: FOTO: Janicke Leiren

Denne porsjonen holder til fire personer eller mer, og du kan fint fryse det du har til overs for å bruke det sammen med noen andre ingredienser neste gang du får lyst på en porsjon.

Gnocchi med pære og pecorino

Hjemmelaget gnocchi er enkelt å lage.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

600 g Poteter

2 stk Eggeplomme

1 stk Pære

50 g Pecorino

Smør

Olivenolje

Salt og pepper

1 kvast Timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning