Herlig kinakål
Trodde du at kinakål var helt ut? Kålen, som folk flest kanskje forbinder med 80-tallet, er fremdeles en god kål.


Kinakål stammer fra Kina, derav navnet. Den dyrkes også her til lands, og selv om den har fått konkurranse fra de mer populære salatvariantene, som Romano og hjertesalat, er den for bra til å undervurderes.
I Kina legges kinakålen lagvis med chili og salt, settes bort for å bli sur, og spises til kjøtt og fisk. Kineserne bruker også kinakålen på samme måte som vi nordmenn bruker spisskål og sommerkål.
Kinakålen har en sprø konsistens med mild og litt søtlig smak. Den kan kokes, wokes, stekes, smørdampes eller brukes i salat, supper og gryter. Kålen inneholder både A- og C-vitaminer i tillegg til mineraler.
Tilbereding
Kinakålen bør, som alle kålgrønnsaker, kokes minst mulig. Ved å bruke kinakålen i wokretter, tar man vare på næringsstoffene samtidig som den forblir delikat og velsmakende.
Kinakål holder seg i kjøleskap i ca tre uker, og dersom den blir litt slapp kan du skylle den i kaldt vann og legge den i plast i kjøleskapet. Etter et par timer er den like sprø og fin igjen.
Oppskrifter
Braisert kinakåldolme med linse- og bønneragout