Test av rosa musserende

Deilige rosa bobler under 150 kroner

Du trenger ikke å blakke deg på rosa champagne. Det finnes gode og rimelige alternativer.

ROMANTISK: Det er få ting som er så romantiske som rosa bobler til Valentine¿s.

ROMANTISK: Det er få ting som er så romantiske som rosa bobler til Valentine¿s. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Valentine's er den mest romantiske dagen i året, og noen synes kanskje det blir litt kjipt å droppe champagnen til fordel for noe rimeligere. Hører du med blant disse, bør du absolutt ta en titt på vår store test av champagne.

Men champagne er dyrt, og rosé-variantene er ofte enda dyrere, så vi tenkte vi skulle se om vi fant noen rimelige alternativer som samtidig holder et godt kvalitetsnivå.

Under 150 kroner

Vi satte 150 kroner som øverste prisgrense. Da du ikke har tid å gå via bestillingslisten, satte vi også som betingelse at vinene måtte finnes i polets basissortiment, slik at du kan handle inn med én gang. Da endte vi opp med ti viner, og vi har testet alle. Anmeldelser av de fem beste finner du nedenfor.

Hva med mat?

Rosa musserende er glimrende som aperitiff, og passer også godt til fingermat, enten du nå kaller det tapas, antipasti, hors d'œuvres, dim sum eller noe annet. Men du kan også drikke rosa musserende gjennom et helt måltid, så lenge du holder deg fisk og skalldyr, samt lyst kjøtt som kylling, svin og kalv. Eneste unntaket er desserten. Der blir disse vinene for tørre.

Her er oppskrifter på noen småting som passer til vinene:

Antipasti mista

Paprika med balsamico

Fuente de gambas

Tapas med stekt chorizo og hvitløk

Ovnsbakte poteter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning