Test av Mypressi Twist

Mypressi Twist

Dette er den avanserte varianten, med et stilig design, N2O-patroner og avtrekker.

Mypressi: Her kommer trykket fra en N2O-patron. Det er bare å trykke på avtrekkeren.
Mypressi: Her kommer trykket fra en N2O-patron. Det er bare å trykke på avtrekkeren. Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Trykket til selve bryggingen kommer fra en N2O-patron. Du heller varmt vann i et kammer og legger kaffen i et annet. Så trykker du på avtrekkeren og holder den inne til kaffen er ferdig. En patron holder til seks brygginger.

Mange deler

Den er stor og tung i forhold til de andre og det er mange deler og pakninger som må holdes styr på, så dette er ikke maskinen du bruker med vottene på. Det er mye aluminium i selve konstruksjonen, noe som gir et stort varmetap. Vi fant ut at her må alt forvarmes og du må jobbe kjapt for å få riktig bryggetemperatur. Det betyr at du må koke mye vann slik at du har til forvarming. Maskinen er full av pakninger og du får med et ekstra sett, noe vi raskt skjønte vitsen med, fordi disse faller lett av. Skal du virkelig bånne potensialet må du bruke nykvernet kaffe. Det betyr kaffekvern. Altså: En litt stor og tung maskin, N2O-patroner, kjele, primus og kaffekvern (manuell), det betyr at dette er ikke kaffebyggeren du putter i sekken, heller på båten eller hytta.

Se den i bruk

Smak i toppklasse

Det er når du smaker på kaffen at du glemmer all uhåndterligheten. Følger du Tims råd må denne maskinen testkjøres hver dag i forhold til kverna, men da får du espresso helt i toppklasse.

- Hadde Bill Gates invitert på tur hadde jeg tatt med denne, sier Tim.

Mypressi Twist får du kjøpt her

Mange deler: Her er det mye å holde styr på, og mye som skal varmes opp.
Mange deler: Her er det mye å holde styr på, og mye som skal varmes opp. Foto: Foto: Øivind Lie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning