Test av hvitvin på papp 2016

De 10 beste hvitvinene til feriebruk

Skal du ha hvitvin på papp, finner du de beste her.

Test: Vi har testet hvit pappvin
Test: Vi har testet hvit pappvin Foto: øiv
Publisert Oppdatert

om testen:

Testingen ble foretatt blindt av Robert Lie. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Vinene er vurert etter 100-poengskalaen som egentlig en 50-poengskala Den starter på 50 og går opp til hundre. Ved 50 poeng snakker vi om en vin som er helt ødelagt og udrikkelig, og ved 100 dreier det seg om en perfekt vin. Her kan du lese mer om denne skalaen.

Vi har testet hvitvin for sommerbruk. I denne testen har vi ikke tatt utgangspunkt i polets bestselgerlister, men jaktet på de beste, hvite sommervinene. Vi har latt vår eksperter lage et utvalg av hvite pappviner til testen - 10 i alt.

Kriterier

Vi har sett etter de friske, gode hvitvinene i denne testen. Alle er vurdert etter lukt, smak og totalinntrykk. En god vin skal være godt balansert. Da snakker vi gjerne om forholdet mellom de ulike smakskomponentene, som syre, frukt, alkohol og sødme.

Det skal også være kompleksitet i smaken med mange ulike, fint tilpassede aromaer.

Vinnerne

Vi har to viner på topp i denne testen, Geil Riesling Trocken og Allram Lössterrassen Grüner Veltliner.

Disse er laget på druer som har gode forutsetninger for å klare seg godt i en pappvin, forklarer Rober Lie som er vår vinekspert.

Pappvin er ferskvare og av disse druene blir det enkle, friske sommerviner som er tilgjengelige rent smaksmessig med en gang de slippes på markedet.

Sjekk tappedatoen

Pappvin er ferskvare, og målet er at den drikkes så snart som mulig etter tappedato. Grunnen er at emballasjen gjør at smaken forringes allerede etter noen måneder. Dette har altså ingen ting med årgang å gjøre, dette er datoen vinen tappes på kartongen.

Tappedatoen er nesten alltid merket på kartongen, finner du den ikke spør du betjeningen om hjelp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning