TEST AV GIN

Stor test av gin

Vi har testet de mest solgte gintypene på vinmonopolet.

gin,test
gin,test Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Vi testet Whisky i forrige uke, da var det en av de billigste typene som vant. Det er ikke tilfelle denne gangen. Vinneren er Hendrick's Gin, og det er den nest dyreste typen i testen.

Visste du at Gin and tonic sjelden lages riktig? Her er ser du hvordan du lager en perfekt Gin and tonic.

Utvalg

Vi har tatt utgangsspunkt i de 20 mest solgte gintypene på vinmonopolet. Tre fikk vi ikke tak i, så det er 17 med i testen.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Vi har fått noen synspunkter på at vi lar vinkelnere teste brennevin. Derfor presiserer vi: Begge våre testere har lang erfaring i brennevinssmaking. I tillegg har begge sommelierutdannelse, der brennevin blir minst like mye vektlagt som vin.

Poeng

Produktene er gitt poeng på en skala fra 1 til 100, der 100 er best. I denne testen spenner karakterene seg fra 75 til 87 poeng.

Einebær

Gin er forkortet fra geneva, genever, opprinnelig en britisk variant av den nederlandske sjenever. Fremstilles av renset, nøytral sprit (korn eller melasse) og aromatiseres med einebær og andre botaniske droger (koriander, skall av sitrusfrukter og anis.

Gin fremstilles i en rekke land. Her i Norge også, hvor potetfinsprit anvendes. Vanligvis skilles mellom tre typer gin: London Dry, som er helt tørr og bærer preg av einebær, Plymouth Dry, som er noe mer preget av einebær og Old Tom, som er svakt søtlig. Gin inngår i en rekke cocktails og drikkes ofte i longdrinks blandet med tonic eller ulike typer mineralvann, for eksempel en perfekt gin and tonic, eller en gin fizz

Kilde: Wikipedia, Store norske

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Test av ferdigblandede drinker

Her kan du spise gin og tonic

Den perfekte dry martini

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning