Test av Bialetti

Bialetti

Dette er klassikeren og er nok mange nordmenns første møte med espressokaffe.

Bialetti: Trykket dannes av det kokende vannet. Sett den i glørne, så har du kaffe på noen minutter.
Bialetti: Trykket dannes av det kokende vannet. Sett den i glørne, så har du kaffe på noen minutter. Foto: Foto: Øivind Lie
Sist oppdatert

Det vil si, strengt tatt lager den mokkakaffe, altså sterk kaffe, forklarer Tim oss.

Trykket dannes når vannet koker, og det presses igjennom kaffen og opp i det øverste kammeret.

Putt den i lomma

Fordelen med en mokkakanne er at vannvarmeren er integrert i kanna. det gjør denne til den overlegent mest håndterlige kaffebryggeren. Vi brukte den minste, som lager to små kopper, og den kan du putte i lomma.

Smak

Det er vaskelig å gjøre feil, lite styr og du kan velge all slags kaffe, gjerne lysere typer. Det gjør at det er enkelt å lage førsteklasses kaffe. Også her er det en fordel med nykvernet kaffe, men det er ikke kritisk.

Bialetti mokkakanne får du kjøpt her

Få deler: Bialettikannen består av få deler, det gjør den enkel å bruke.
Få deler: Bialettikannen består av få deler, det gjør den enkel å bruke. Foto: Foto: Øivind Lie

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også