singapore sling

Legendarisk drink

Denne drinken fra Raffles Hotel i Singapore er det verdt å få med seg.

SPENNENDE: En lang ingrediensliste gir Singapore Sling en kompleks og spennende smak. FOTO: Colourbox.
SPENNENDE: En lang ingrediensliste gir Singapore Sling en kompleks og spennende smak. FOTO: Colourbox.
Publisert

Det er mange som har på sin «bucket list» (liste over ting man bør gjøre i løpet av livet) å ta en Singapore Sling i baren på Raffles Hotel i Singapore. Drinken er nemlig legendarisk og det er hotellet også.

Vi skal tilbake til tiden like før 1915, da det britiske imperiet fremdeles var på høyden, og Singapore var britisk koloni, og Raffles det mest luksuriøse hotellet i regionen. Da ble Singapore Sling oppfunnet i Long Bar på Raffles Hotel av bartenderen Ngiam Boon.

Mange og varierende ingredienser

Det finnes mange historier om hvordan de tidlige versjonene av drinken var satt sammen, men det ser ut som de fleste alltid har hatt gin og kirsebærlikør. Tidlige varianter ble faktisk ofte kalt gin sling. Ellers er det vanlig med ananasjuice eller en kombinasjon av ananasjuice og appelsinjuice. Også små mengder av andre likører enn kirsebærlikør, samt litt limejuice, grenadin og angostura bitter.

Av alle de forskjellige variantene, har vi funnet det tryggest å gå for den offisielle oppskriften fra International Bartenders Association (IBA). Du finner den vedlagt nederst i denne artikkelen.

Hvilke type glass?

Går du på Wikipedia, sier de at du skal bruke et såkalt hurricane-glass til Singapore Sling. Hvis du ikke vet hvordan et slikt glass ser ut, så er det tredje glasset fra høyre på bildet i vår test av ølglass.

Om du går på nettstedet til IBA, sier teksten i oppskriften at du skal bruke et highball-glass, altså det vi vanlige lekfolk ofte kaller et longdrink-glass. Men på bildet i oppskriften brukes det faktisk et hurricane-glass. Om du ikke har glass av hurricane-typen, kan du trygt bruke et longdrink-glass, noe du også ser på bildet her.

Her er oppskriften på Singapore Sling fra IBA:

Foto: Colourbox

Singapore Sling

Legendarisk drink fra Raffles Hotel i Singapore med en kompleks og spennende smak.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

3 cl Gin

1.5 cl Cherry Heering

0.75 cl Cointreau

0.75 cl D.O.M Benedictine

1.5 cl Limejuice

1 cl Grenadin

1 dæsj Angostura Bitter

12 cl Ananasjuice

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning