Rosa bobler 2015

Du kjøper vel rosa bobler til Valentines?

Her er fem gode viner som passer enhver lommebok.

ROSA BOBLER: Fra drøye hundrelappen og opptil nesten 400 kroner.
ROSA BOBLER: Fra drøye hundrelappen og opptil nesten 400 kroner. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Valentines er alltid den 14. februar, men i år er vi så heldige at den faller på en lørdag. Da har du god tid til å stelle i stand et godt måltid til din kjære. Søndag er også fridag, så da kan dere også sove frempå etter nattens eventuelle viderverdigheter.

Det er ingenting som skaper slik feststemning og følelse av luksus som musserende vin. Og når den i tillegg er rosa, blir det hele også veldig romantisk.

For enhver lommebok

Hvis du føler for å dra på litt skikkelig, er det ingenting som slår champagne. Men det finnes også andre gode viner, og de trenger heller ikke være så fryktelig dyre.

Vi har plukket ut fem gode, rosa musserende med prisnivå fra en drøy hundrelapp og opp mot snaue 400 kroner. Fire av vinene er tilgjengelig i polets basissortiment, så da finner du dem i de fleste polutsalg, og rekker å handle dem inn før helgen.

Den femte vinen, den østerrikske Strohmeier, finnes bare i noen få polutsalg i Oslo og Bergen (pluss Nesodden). Vi har tatt den med, da vi synes den byr på veldig fin kvalitet til prisen. Og om du ikke får tak i den til helgen, er det bare å bestille den for en senere anledning.

Oppskrifter

Rosa musserende er selvsagt en god aperitiff, og er også fin til fingermat. Om du vil bruke vinen til et måltid, så anbefaler vi disse oppskriftene:

Cæsarsalat med kylling

Vitello tonnato

Bouillabaisse

Stekt kveite med tapenade

Paella

Salade Niçoise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning