Billige musserende julen 2018

Billige musserende til jul og nyttår

Når champagne blir i dyreste laget, trenger du en god og rimelig musserende.

RIMELIG: Prosecco, cava og crémant
RIMELIG: Prosecco, cava og crémant Foto: Arnie Stalheim
Publisert

Champagne er både flott og godt, men kan bli i dyreste laget, spesielt hvis du skal ha mange gjester. Det finnes heldigvis rimeligere alternativer, og vi har plukket ut fem viner som alle koster under 200 kroner. De har også det til felles at de holder bra kvalitet i forhold til prisen. De er også alle å finne i polets basissortiment, som betyr at du finner dem i hyllene på de fleste polutsalgene. Da slipper du å gå via bestillingsutvalget. Da er det nemlig ikke sikkert at du greier å få levert det du har bestilt før jul.

Du finner nærmere omtale av de fem utvalgte vinene nederst i artikkelen.

Crémant de Bourgogne

Den typen musserende vin som må kunne sies å ligge tettest på champagne, både hva gjelder lukt og smak, er Crémant de Bourgogne. I likhet med Champagne, har den annengangs gjæring på flaske, druene som oftest brukes (chardonnay og pinot noir) er felles med Champagne, og jordsmonn og klima er heller ikke så ulikt.

Vi har valgt ut to forskjellige Crémant de Bourgogne, én hvit og én rosé, så har du mulighet for å variere litt.

Cava - det spanske alternativet

Den spanske Cava må selvsagt med når vi skal diskutere rimelige musserende viner. Disse vinene har, i likhet med Champagne og Crémant, annengangs gjæring på flaske. Men der slutter også alle likheter. Det brukes helt andre druer, og klima og jordsmonn er også ganske så forskjellig.

Vi har valgt ut to Cava, en veldig billig fra Pedregosa, som er frukitg, frisk og ren, pluss en noe dyrere fra Juvé y Camps, som har et mer modent og komplekst preg.

Trendy Prosecco

Den kanskje mest trendy musserende om dagen, er Prosecco, spesielt blant litt yngre damer. Prosecco har også fått en boost fra drinken Aperol Spritz, hvori Prosecco inngår. Vi har valgt en Prosecco fra Giol, som alltid er blant de bedre på markedet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning