Polslipp mai 2017

Mye godt på polet i mai

Lyse viner for den lyse årstid er temaet for polets slipp av nye viner i mai.

BREDDE: Mange nye viner på polet i mai.
BREDDE: Mange nye viner på polet i mai. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Det er et ganske stort slipp polet kommer med nå i mai, og i tråd med årstiden, er det et ganske stort innslag av hvitviner, roséviner og musserende viner. Vinene blir tilgjengelig i polutsalgene i dag, fredag 5. mai.

Totalt er det 97 nye produkter som lanseres i basis, parti og test, og de fordeler seg slik: 14 rødviner, 29 hvitviner, 15 musserende viner, 10 roséviner, 9 brenneviner, 13 sterkøl og 7 som er klassifiserte som "diverse" (hvori inngår fruktviner, cider etc).

Ti gode kjøp

Vi skal konsentrere oss om vinene her og nå, og har plukket ut det vi mener er de ti beste kjøpene. Blant dem finner du én champagne, to tørre franske hvitviner fra Muscadet i Loire, fire tyske rieslinger fra Nahe, én tysk silvaner fra Franken, og til slutt to røde viner, én pinot noir fra Australia og en Cerasuolo di Vittoria fra Sicilia. Vinene er listet opp nedenfor med anmeldelser i den rekkefølgen vi har skissert her. Vi har også tatt med noen ord om hvor lenge de kan lagres, og hvilken mat som passer til.

Noen vil kanskje stille spørsmål med om viner til nesten 500 kroner kan være gode kjøp. Til det er svaret ja, da vi snakker om viner i verdensklasse. Klassifikasjonen GG (Grosses Gewächs) er den høyeste for tyske vinmarker. I tillegg er det snakk om veldig gode produsenter. På toppen av det hele kommer den fantastiske 2015-årgangen. Du får ikke i nærheten av samme kvalitet i f.eks. Bordeaux eller Burgund til denne prisen. Så ja, disse vinene er verdt pengene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning