pina colada

Pina Colada - en guilty pleasure

Ikke hør på dem som mener Pina Colada er harry.

HARMONISK: Kokos og ananas er som laget for hverandre. FOTO: Crestock
HARMONISK: Kokos og ananas er som laget for hverandre. FOTO: Crestock
Publisert

En «guilty pleasure» er noe man er flau over å like. Man antar at det liksom ikke er fint eller avansert nok. Folk liker gjerne å skryte på seg bedre vaner enn de har. Meningsmålere kan fortelle at folk som leser kiosklitteratur hevder i intervjuer at de liker Dostojevskij. Og at folk som foretrekker Justin Bieber skryter på seg Beethoven. Sånn er det også med drinken piña colada.

Men det er jo så godt!

En piña colada (uttales "pinnja kålada") er veldig lett å like, og det er kanskje der problemet ligger. Kombinasjonen av kokos, ananas og rom er som laget i himmelen. Det er så godt at selv ungene liker det, selv om du nok bør droppe brennevinet i den sammenhengen.

I motsetning til «voksne» drinker, som negroni eller dry martini, som krever sin mann (eller kvinne), er det noe barnslig og lett tilgjengelig med en piña colada. Og så er det rett og slett fantastisk godt!

Karibisk opphav

Med ingrediensene rom, kokos og ananas, kommer det vel neppe som noen overraskelse at piña colada har sitt opphav i Karibia, nærmere bestemt på Puerto Rico, på Hotel Caribe Hilton, hvor drinken ble servert første gang i 1954.

En piña colada er basert på hvit (blank) rom, kokoskrem og ananasjuice. Legge merke til at det brukes kokoskrem, ikke kokosmelk. Det står ofte Cream of Coconut på boksene, så vet du det når du skal handle inn. Ananasjuice finnes i flere varianter, men vår erfaring er at juicen som kommer på bokser/kanner ofte er bedre enn den på kartong. Den er riktignok dyrere, men friskere og bedre. Ellers skal drinken kjøres med is i blender til du får en kremete konsistens.

Nedenfor finner du en fin oppskrift på piña colada.

Det finnes også varianter av drinken, som for eksempel italian colada, golden colada og french colada.

Crestock

Piña Colada

Den mektige klassikeren...

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

4 cl Rom, hvit

8 cl Ananasjuice

4 cl Kokoskrem

Is

1 skiver Ananas

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning