Polslipp september 2016

Mange gode nyheter på polet

Lammeviner står på programmet i september, pluss endel annet snadder.

MYE GODT: Mange rødviner, men også endel hvitviner, sterkøl og brennevin.
MYE GODT: Mange rødviner, men også endel hvitviner, sterkøl og brennevin. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Polet slipper i september i basis, parti og test tilsammen 76 nye produkter. De fordeler seg som følger: 37 rødviner, 16 hvitviner, 1 musserende, 6 brennevin og 16 sterkøl.

Produktene blir tilgjengelige i utsalgene i dag (fredag). Vi skal i det følgende ta for oss vinene, mens vi kommer tilbake til ølene i neste uke.

Lammeviner

Det er et ganske rødvinstungt slipp, dette, og det passer jo nå som lammesesongen starter for fullt. Og vinene går fra delikate saker laget på pinot noir til ganske kraftige saker i den andre enden av spekteret.

Riesling fra øverste hylle

Blant hvitvinene finner vi fem tørre, tyske rieslinger fra absolutt øverste hylle. Dette er såkalte Grosses Gewächs, som tilsvarer franske Grand Cru, og de er alle fra den meget flotte 2015-årgangen.

Alle disse hadde fortjent en plass blant våre anbefalte, gode kjøp, men da hadde de lagt beslag på alle de fem første plassene på listen, og det ville kanskje blitt litt drøyt, da de alle koster over 300 kroner. Vi har derfor kun tatt med den vi syntes var aller best av dem, slik at vi også fikk plass til flere andre viner, også i lavere prisklasser.

De ti vinene vi mener er de beste kjøpene, finner du nærmere omtale av nedenfor. Vi har også tatt med noen ord om hvor lange de kan lagres og hvilken mat som passer til.

Sørg også for å få med deg våre 10-på-topp-lister over de beste rødvinene i basis under 200 kroner, og de beste tørre hvitvinene i basis under 200 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning