Moscow Mule

Så enkelt og så godt

Den populære drinken har bare to ingredienser.

MOSCOW MULE: Kjenner du til denne drinken? Den lages med vodka og ingefærøl. Og en liten skvis.
MOSCOW MULE: Kjenner du til denne drinken? Den lages med vodka og ingefærøl. Og en liten skvis. Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Liker du friske drinker, må du få med deg våre oppskrifter på Lynchburg Lemonade og Kumquat Caipirinha. Disse drinkene er ikke bare friske; de er også komplekse og interessante på smak. De krever også litt arbeid.

Vil du imidlertid ha noe friskt og godt, som du kan hive i hop i en fei, er Moscow Mule tingen. Klassiske drinker pleier å komme og gå hva gjelder popularitet, og akkurat nå er Moscow Mule veldig trendy, ihvertfall hvis vi ser på hva som blir søkt mest etter av drinker på Google.

Helt siden 1941

I 1941 møttes en vodkaimportør og en produsent av ingefærøl i en bar på Manhattan, og de fant fort ut at de hadde lyst å smake en drink basert på disse ingrediensene. De fikk så sine drinker, med litt sitron, og de syntes, ikke uventet, at det smakte fortreffelig. Etter fire-fem slike drinker, fant de ut at de ville kalle drinken Moscow Mule. Når og hvorfor sitronen ble erstattet av lime, sier historien ingenting om.

Drinken migrerte fort til vestkysten. Produsenten av ingefærøl drev nemlig også en bar på Sunset Boulevard i LA, og der ble Moscow Mule fort en favoritt blant datidens Hollywood-stjerner.

Ginger ale eller ginger beer?

Vi har i det ovenstående brukt ordet «ingefærøl», men her er det forskjeller ute og går, om enn subtile.

På engelsk snakker man om både ginger ale og ginger beer.

Ginger ale er det vi vanligvis forbinder med ingefærøl her i Norge, og er egentlig bare brus med ingefærsmak.

Ginger beer er, som navnet antyder, derimot brygget som øl, men alkoholinnholdet er så lavt at det vanligvis klassifiseres som alkoholfritt.

Kobberkrus

Den opprinnelige Moscow Mule, og den offisielle oppskriften fra International Bartenders Association (IBA), foreskriver begge ginger beer, men det er i dag mest vanlig å bruke ginger ale, type Schweppes eller Canada Dry. Om du har lyst å prøve å lage en Moscow Mule med ginger beer, så er Fentimans et populært merke, som du finner i velassorterte supermarkeder her i Norge. Polet har også en som heter Naturfrisk.

En annen ting, hvis du skal være helt autentisk, er at Moscow Mule egentlig skal serveres i kobberkrus, mens det i dag er mest vanlig med longdrinkglass.

Den enkle oppskriften finner du nedenfor:

Foto: Erik Hannemann

Moscow Mule

Denne drinken er både frisk, populær og enkel å lage.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

4.5 cl Vodka

0.5 cl Limejuice

12 cl Ingefærøl

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning