Oppskrift Moscow Mule

Slik lager du Moscow Mule

Den populære drinken Moscow Mule har bare to ingredienser. Gjør du det helt riktig, så serveres den i kobberkrus.

MOSCOW MULE: Kjenner du til denne drinken? Den lages med vodka og ingefærøl. Og en liten skvis lime. Hvis du skal gjøre alt riktig, serveres drinken i et kobberkrus.
MOSCOW MULE: Kjenner du til denne drinken? Den lages med vodka og ingefærøl. Og en liten skvis lime. Hvis du skal gjøre alt riktig, serveres drinken i et kobberkrus. Foto: gettyimages.no
Sist oppdatert

I 1941 møttes en vodkaimportør og en produsent av ingefærøl i en bar på Manhattan, og de fant fort ut at de hadde lyst å smake en drink basert på disse ingrediensene.

De fikk så servert sine nye drinker, med litt sitron, og de syntes, ikke uventet, at det smakte fortreffelig.

Etter fire-fem slike drinker, fant de ut at de ville kalle drinken Moscow Mule. Når og hvorfor sitronen ble erstattet av lime, sier historien ingenting om.

Drinken migrerte fort til vestkysten. Produsenten av ingefærøl drev nemlig også en bar på Sunset Boulevard i LA, og der ble Moscow Mule fort en favoritt blant datidens Hollywood-stjerner.

Ginger ale eller ginger beer?

Vi har her brukt ordet «ingefærøl», men her er det forskjeller ute og går, om enn subtile. På engelsk snakker man om både ginger ale og ginger beer.

Ginger ale er det vi vanligvis forbinder med ingefærøl her i Norge, og er egentlig bare brus med ingefærsmak.

Ginger beer er, som navnet antyder, derimot brygget som øl, men alkoholinnholdet er så lavt at det vanligvis klassifiseres som alkoholfritt.

Les osgå: Topp 5 rødviner under 200 kroner

GLASS: Du kan godt servere Moscow Mule i longdrinkglass om du ikke har kobberkrus.
GLASS: Du kan godt servere Moscow Mule i longdrinkglass om du ikke har kobberkrus. Foto: Arkivfoto Klikk.no

Kobberkrus

Den opprinnelige Moscow Mule, og den offisielle oppskriften fra International Bartenders Association (IBA), foreskriver begge ginger beer, men det er i dag mest vanlig å bruke ginger ale, type Schweppes eller Canada Dry.

Om du har lyst å prøve å lage en Moscow Mule med ginger beer, så er Fentimans et populært merke, som du finner i velassorterte supermarkeder her i Norge.

Polet har også en som heter Naturfrisk.

En annen ting, hvis du skal være helt autentisk, er at Moscow Mule egentlig skal serveres i kobberkrus, mens det i dag er mest vanlig med longdrinkglass.

Liker du friske drinker, må du få med deg våre oppskrifter på Lynchburg Lemonade og Kumquat Caipirinha. Disse drinkene er ikke bare friske; de er også komplekse og interessante på smak. De krever også litt arbeid.

Les også: Slik lager du perfekt Aperol Spritz

Den enkle oppskriften finner du nedenfor:

Denne saken ble første gang publisert 18/04 2015, og sist oppdatert 23/02 2021.

Les også