mojito

Den perfekte sommerdrinken

Det er få drinker som gir en slik følelse av sommer som mojito.

FRISK: Lime og mynte gjør mojito både frisk og aromatisk. Foto: Crestock.
FRISK: Lime og mynte gjør mojito både frisk og aromatisk. Foto: Crestock.
Publisert Oppdatert

En mojito har fem ingredienser: hvit rom, limejuice, sukker, mynteblader og sodavann. Den serveres i highballglass med isbiter. Det finnes også variasjoner, hvor man bytter ut sukker med melis eller sukkersirup, så blir det ikke så jobbigt å få løst opp sukkeret. Noen erstatter også lime med sitron. Du kan også lage mojito i alkoholfri versjon. Den kalles da virgin mojito eller nojito.

De tidligste sporene etter drinken kan føres til Cuba helt tilbake på 1500-tallet. Hva navnet angår, er det flere teorier. Mojito kan komme av mojo, som er en limebasert smakstilsetning, men kan også være en forvanskning av spanske mojadito (litt vått), som er diminutiv form av mojado (vått).

I populærkulturen er mojito tett forbundet med den alltid tørste forfatteren Ernest Hemingway.

Er det så vanskelig, da?

Klokken har passert midnatt, stemningen er høy, og det er lang kø i baren. Når det endelig blir din tur, bestiller du mojitos til hele bordet ditt. Da ser du bare hvordan bartenderen skyer fullstendig over. Det er nemlig endel arbeid å lage mojitos, og gin & tonic er nok en mer velkommen bestilling når det er som mest hektisk i baren.

Men la deg ikke skremme av dette. Det er ikke vanskelig å lage mojitos, det tar bare litt tid. Og desto flere du lager, desto flinkere blir du, og desto kjappere går det.

Nedenfor finner du en god standardoppskrift på mojito, og vi har også tatt med en sprek variant som inneholder appelsin. Og er ikke mojito akkurat din greie, finner du mange gode alternativer i vår fine samling av friske og gode sommerdrinker.

Crestock

Mojito

En av sommerens store høydare!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

4 cl Rom, lys

2 cl Limejuice

2 ts Sukker

Mynte, frisk

Soda

Lime

Is

Mojito med appelsin

En liten vri gjør mojito nytt.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 cl Rom, lys

2 cl Limejuice

1 cl Appelsinjuice

Appelsin

1 dl Soda

1 ts Sukker

Mynte, frisk

Is

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning