10 gode bestillingsviner

Gode kjøp i bestillingslisten

Her er ti gode viner mellom 200 og 400 kroner som både kan lagres og drikkes nå.

MYE GODT HER: Én champagne, tre hvitviner, fem rødviner og én portvin.
MYE GODT HER: Én champagne, tre hvitviner, fem rødviner og én portvin. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Vanligvis når vi presenterer viner her på Klikk, er det viner under 200 kroner, da det er det folk flest er interessert i. Vi holder oss også til polets basissortiment, for da er vinene tilgjengelige i de fleste polutsalg, og du kan handle inn før helgen. "Instant gratification", kalles det.

Det finnes imidlertid et vell av flotte viner i bestillingsutvalget, spesielt fra 200 kroner og oppover, og det er disse vinene som er tema her.

Fra 200 til 400 kroner

Vi ville gjerne plukke ut ti viner i prisområdet 200-400 kroner, og da gjerne med viner som både kunne lagres eller drikkes nå.

De ti vinene fordeler seg på én musserende vin, tre hvitviner, fem rødviner og en søt/sterk vin, og du finner nærmere omtale av de ti vinene i denne rekkefølgen nedenfor. For hver vin har vi også tatt med noen ord om lagringspotensiale, samt hvilken mat som passer til.

Både klassikere og noen litt utenfor allfarvei

Vi syntes ikke det var noe poeng at absolutt alle vinene skulle ligge klistret oppunder 400-kronersgrensen. Hovedpoenget var at vinene skulle være gode kjøp.

Du finner flere viner basert på klassiske druer og fra klassiske distrikter i vår liste, men vi har også tatt med noen viner som er litt mer utenfor allfarvei. Det kan jo være kjekt å prøve noe nytt, også.

Om du er interessert i rimeligere viner, anbefaler vi våre topplister over de beste rødvinskjøpene under 120 kroner og under 200 kroner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning