Blomkålsuppe

Deilig blomkålsuppe

Suppe kan spises året rundt, så hvorfor ikke lage denne deilige blomkålsuppen til middag?

Strø gjerne litt sprøstekt bacon over suppen.
Strø gjerne litt sprøstekt bacon over suppen. Foto: Foto: Matprat
Sist oppdatert

Tips

Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche. Den kan også jevnes med maisennamel.

Tilsett litt sprøstekt bacon og ha over suppen før servering.

Blomkålsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 stk blomkålhoder (middels store)

5 dl vann

1 ts salt

5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass

3 ss hvetemel

1,50 dl matfløte eller crème fraîche

salt

pepper

Fremgangsmåte:

1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.

2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.

3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.

5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.

7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.

Sil ev suppen før servering.

Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Velbekomme!

Denne saken ble første gang publisert 11/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også