Budapestrull med krem og blåbær
I en budapestrull er deigen laget av mandel- eller nøttemarengs, og fyllet består av krem og frukt eller bær.

Dette trenger du:
8 porsjoner
- Mandelmarengs:
- 100 g mandler
- 1½ ss maisenna
- 5 eggehviter
- 275 g melis
- 40 g mandelflak
Fyll:
- 4½ dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g blåbær
- Pynt:
- krem
- blåbær
- 30 g mørk sjokolade
Dette gjør du:
Marengs:
Mal mandlene til grovt mel og bland inn maisenna. Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis, litt av gangen, og pisk videre til fast marengs.
Vend mandelblandingen forsiktig inn i marengsen. Fyll røren i en sprøytepose med stor, jevn tupp.
Legg bakepapir på en bakeplate og smør den lett med smør.
Sprøyt røren ut i lange lengder til de danner et stort rektangel.
Dryss med mandelflak og bak på 175° i 20–25 minutter.
Ta ut bunnen og vend den med bakepapiret opp over på et nytt stykke bakepapir som er drysset med litt maisenna. Avkjøl og trekk forsiktig av det øverste bakepapiret.
Krem:
Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Smør mesteparten av kremen ut på bunnen i et jevnt lag. Sett resten i kjøleskapet.
Fordel blåbær over kremen og rull forsiktig ruladen sammen.
Marengsbunnen er porøs, så regn med at den går litt i stykker.
Legg rullen på et fat med skjøten ned og sett den i fryseren i 2–3 timer (gjerne lenger).
Servering:
Ta den kalde ruladen ut av fryseren og la den stå i romtemperatur i 20 minutter.
Fyll resten av kremen i en sprøytepose med riflet tupp og pynt toppen med kremtopper, friske blåbær og høvlet, mørk sjokolade.
Server mens den fortsatt er kald og lett fryst.
Frukt eller bær?
Det er ditt valg! Bruk det du har og det du liker.