Vientiane: Mae kongs fredligste hovedstad

Tornerose sov i hundre år. Det kan se ut som om Laos`hovedstad har gjort det samme. I hvertfall er Vientianes atmosfære rolig og avslappet i forhold til nabolandenes hovedsteder.

Publisert Oppdatert
Byen ser ut til å ha sovet sin skjønnhetssøvn i fred og ro for både innpåslitne naboer og nysgjerrige turister de siste femti årene.Franske vinkjellere, restauranter og bakerier er fortsatt å se på hvert gatehjørne i Vientiane, og det er like enkelt å få tak i en fransk pannekake som en tom yam suppe til fem kroner.

Templer for en hver smak:
That Luang-templet er nasjonens stolthet og nasjonalsymbol, og ligger om lag tre kilometer fra sentrum. Den beste måten å komme seg dit på er å hoppe på en tuk-tuk (som i Laos heter jumbo), og be sjåføren stoppe halvveis ved Triumfbuen. Det er naturligvis franskmennene som bygde den i sin tid, selv om den har fått et vis lokalt preg over seg.

Byen er ellers full av templer, både de typiske thai-inspirerte og et par tradisjonelle byggverk i lao-stil. Det er likevel ikke til å komme fra at nabolandene har vært og forsynt seg godt med verdifulle tempelgjenstander som de har tatt med til sine egne land. En av de største buddha-figurene i Bangkok er for eksempel tatt fra Laos.

Tempoet tre hakk ned:
Det beste med Vientiane er likevel det å være her. Etter flere obligatoriske vente - på - visum- dager i Bangkok med bråk til alle døgnets tider, er det en fryd å komme hit til lille, stille, og avslappende Vientiane. Hovedstaden som er alt som Bangkok ikke er; med positivt fortegn (og bare glem det gutter, dere har ikke lov til å ta med lokale jenter på rommene her i landet).

Det er stille i gatene etter kl 22.00, med unntak av Kopchaideu restaurant nede ved fontenen i sentrum. Flaks at den var åpen i går da vi kom og skulle ha middag klokken 22.30.

I dag har vi sittet ved Mekongbredden halve dagen og sett på folkelivet. Og drukket kokosnøttmilkshake og vannmelonjuice på elvebredden! Livet er bra. Selv uten en strand!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning